Queen-filmen begeistret publikum

70-TALLSESTETIKK: Bristisk film er gode på å hente fram nostalgiestetikken, og Queen-filmen som topper kinolistene i verden nå er intet unntak.

70-TALLSESTETIKK: Bristisk film er gode på å hente fram nostalgiestetikken, og Queen-filmen som topper kinolistene i verden nå er intet unntak.

Artikkelen er over 1 år gammel

Det var flest folk på Månelyst i Flåklypa og De Utrolige 2, men når Den Store Kinodagen går samtidig med fullt program på litteraturfestival var det kanskje ikke så rart. - Jeg er godt fornøyd, selv om jeg ikke har sjekket med tatt fra tidligere år, sier kinosjef Robert Jenbergsen før han selv skulle inn å se Queen-filmen Bohemian Rhapsdy.

DEL

GODT BESØK PÅ DEN STORE KINODAGENDet var mange som fant veien til kino for halv pris, selv om det samtidig var Rjukan Litteraturfestival. De best besøkte filmene var barnefilmer. Den biografiske premierefilmen om rockebandet Queen, med fokus på Freddie Mercury, avsluttet landsomfattende "Den Store Kinodagen" på Rjukan kino seinkveldes lørdag, og ga god valuta for penga. Publikum vi snakket med på vei ut var begeistret. I godt over to timer ble man med på eventyret og tragedien da bandet Smile ble til Queen etter møtet med Freddie Mercury fra innvandrerfamilien i Zanzibar, i 1970 og til Queens gjenforeningsopptreden på Live Aid i 1985, da bandet gikk igjennom himmelen. Kritikere som mener at filmen for enkelt behandler endel hendelser i bandets liv, påvirker tydeligvis ikke publikum.


Begeistret publikum
Filmen som går videre på Rjukan kino, med første forestilling søndag, er engelsk film på sitt beste. Nært og empatisk, og samtidig med god humor og med storslått cgi som gjenskaper Webley og LiveAid for 33 år siden. Her fikk du så og si hele Wembley-opptredenen som avslutter med We are the Champions, og i tillegg udødelige låter som Radio Ga-Ga, We will rock you, Anotherone bites the dust og selvfølgelig mye Bohemian Rhapsody.
- En veldig bra film! - Jeg koste meg! - Detta var bra! - Flott stund på kino! - Kritikerne kan bare gå å legge seg, mente en annen av publikummere vi snakket med, og filmen har overrasket med enorme tall på kino i USA også denne helgen, og 8,4 på imdb tyder også på at publikum elsker det de ser.

Lover flere forestillinger
- Ikke så verst besøk, selv så seint på kvelden (filmen startet kl 21.45), men denne skal jo gå videre, og igjen imorra søndag, sa kinosjef Jenbergsen, som tror filmen vil være en vinner hos de fleste, også et yngre publikum.
- Den og Mordene i Kongo går videre på kino, den med neste forestilling på onsdag, sier Jenbergsen.
Men på Den Store Kinodagen er det nok en gang Månelyst i Flåklypa som har trukket flest besøkende, og det skulle ikke undre om denne filmen topper årets best besøkt-liste når året er omme.
- Den og De Utrolige 2 er best besøkt denne dagen, og jeg er godt fornøyd. Men jeg har ikke så mye å sammenligne med, så vi får se når jeg sjekker tallene, sier Jenbergsen, som med kinopersonalet hadde rigget til med rød løper og litt ekstra på kinoens store markeringsdag.

Artikkeltags