Superhelt-feber for tretimers Avengers: Endgame

NESTE PÅ SØNDAG: Kjente superheltfjes i Avengers: Endgame, der onsdagskveldens premiere sannsynligvis blir utsolgt, og neste sjanse er først på søndag.

NESTE PÅ SØNDAG: Kjente superheltfjes i Avengers: Endgame, der onsdagskveldens premiere sannsynligvis blir utsolgt, og neste sjanse er først på søndag.

Artikkelen er over 1 år gammel

Onsdagskveldens forestilling av Avengers: Endgame på Rjukan kino selger godt meed billetter på forhånd, og en utsolgt forestlling er ikke usannsynlig, og ny sjanse blir det ikke før søndag.

DEL

RJUKAN KINODet er i skrivende stundf ca 40 billetter igjen til onsdagens verdenspremiere på Avenger: Endgame på Rjukan Kino. Tre timer med superheltgjengen som går under navnet Avengers er et slags siste oppgjør, selv om den ventende suksessen sannsynligvis ikke betyr annet enn at det kommer mer. Avengers: Endgame er den 22. filmen til Marvel Studios, som nå er eid av Disney-konsernet. Og selv om tittelen tyder på at man ikke har mer å gå på, så ligger det planer om rekker av nye superheltfilmer fra Marvel. Noe som har vært så lønnsomt, stopper ikke kreatviteten på manusfronten må vite. Men hemmeligheten rundt denne har vært ekstrem.

Halve universet utryddet
Endgame er oppfølgeren til "Marvels Avengers: Infinity War", da bortimot alle superheltene ble til stjernestøv. Den skuffet mange med å være følelsesløs. Det fikk noen til å spå at interessen snart er over. Men de involverte benekter det. Nå tvinges de gjenværende superheltene ut i et siste oppgjør i Endgame. Kevin Feige er produsent, Anthony og Joe Russo er regissører, de samme brødrene som stod bak den forrige. Det borger for mer av det samme.
Men anmelderne er positive,og i skrivende stund ligger Endgame på 96% på Rotten Tomatoes, og har en imponerende startkarakter på verdens største filmnettsted imdb. Så selv elleve år inn i Marvels filmunivers er man likevel ikke utmattet av superheltstyret til produsent Kevin Feige. Norske anmeldere er også positive.

Gode kritikker
VG triller terning 5 og skriver: "Avengers: Endgame primært for de av oss som fremdeles har oversikten. Man kan ramle inn på kino uten et påbegynt bachelorstudium i Marvel. Det er ikke å anbefale. Den kan like gjerne sees på som en ekstremt påkostet og forenende sesongavslutning på en TV-serie.Spenningen baserer seg nok en gang på noen usannsynlige og mindre utrolige tilfeldigheter, men det mest utrolige er at helheten føles særdeles lite langhalmet. Selv med spilletid som går langt utover det enkelte tissetrengte anmeldere på pressevisningen var forberedt på."
Dagbladet er enig med 5 på terningen: "De som ikke har investert noe i Marvel-universet fra før kommer neppe til å føle den minste antydning til gåsehud, men de som har det, kan komme til å føle både det ene og det andre, samt en viss overraskelse over at tre samfulle timer kan gå så fort."

Artikkeltags