Tre USA-premierer samtidig på Rjukan

NY SALANDER-FILM: Nå er Nooma Rapace byttet ut med Claire Foy i rollen som Lisbeth Salander, sist sett i en fabelaktig Oscar-tippet rolle som kona til Neil Armstrong i First man. Hun slo igjennom som dronning Elizabeth i TV-serien The Queen.

NY SALANDER-FILM: Nå er Nooma Rapace byttet ut med Claire Foy i rollen som Lisbeth Salander, sist sett i en fabelaktig Oscar-tippet rolle som kona til Neil Armstrong i First man. Hun slo igjennom som dronning Elizabeth i TV-serien The Queen.

Denne helgen er det intet mindre enn tre sylferske premierefilmer på Rjukan kino. Tre premierefilmer fra Hollywood som alle har premiere i USA samtidig som i Norge. En av dem har til og med en norsk skuespiller i en ganske sentral rolle.

DEL

RJUKAN KINO TIL HELGADet renner ned med gode filmer på kino om dagen, og denne helgen er det tre premierefilmer fra Hollywood det er snakk om, som alle har premiere i USA samtidig som i Norge. En av dem har norsk skuespiller i en ganske sentral rolle. Vi skal ikke holde deg på pinebenken. Den norske skuespilleren det er snakk om er Synnøve Macody Lund, som du husker i rollen som kona til Aksel Hennies rolle i norske Hodejegerne, som spiller politidirektør i den andre filmen i Stig Larssons Milenniums-trilogi fra Hollywood.

The girl in the spider's web
I Norge gikk den svensk-danske trilogien som starter med Menn som hater kvinner knallgodt på kino. Den første filmen fra Hollywood, "The girl with the dragon tattoo" gikk også bra i Norden, men skuffet litt i Hollywood. Det er hele ni år siden, og etter det har kvinnelige helter blitt in i Hollywood etter #metoo. Nå er Nooma Rapace byttet ut med Claire Foy i rollen som Lisbeth Salander, sist sett i en fabelaktig Oscar-tippet rolle som kona til Neil Armstrong i First man. Hun slo igjennom som dronning Elizabeth i TV-serien The Queen. Nå får hun prøve seg i en helt annen rolle, som den steintøffe Lisbeth Salander. Filmen holder seg til den fjerde boka, som altså ikke er skrevet av Stieg Larsson, men av David Lagerkrantz.

Grinchen
Både fredag og søndag vises animasjonsfilmen Grinchen, som mange husker i Jim Carreys figur. Nå er julefilmen om det den grønne figuren som hater jula blitt animasjonsfilm, uten aldersgrense. Det betyr familiefilm, og en innledning på jula på Rjukan kino.
- Jeg tror dette er en film som passer for alle, og som gir en forsmak på jula. Den er forhåpentlig like morsom som filmen med Jim Carrey, sier kinosjef Robert Jenbergsen, og viser til "How the Grinch stole christmas" fra 2000, og minner om at folk må kjenne sin besøkelsestid.
- Det blir ofte bare mulighet for 2-3 visninger, og det er nå du må få med deg filmene, sier kinosjefen, og retter det flrst og fremst mot Salander-filmen. For folk litt oppe i åra er ofte treigere til å skjønne at de må gå på film med én gang de dukker opp på kino.
- Følg med og møt opp, gjerne på premieren, oppfordrer Jenbergsen.

Overlord
Overlord Størst spenning er det nok om helgas tredje premierefilm, Overlord, som er en hybrid av de sjeldne. Filmen forteller om tropper på D-dagen i andre verdenskrig oppdager at Hitler-Tyskland har drevet forsøk med supersoldater, som ikke nødvendigvis har gått helt som planlagt. Vi snakker vel mer zombier av noen dødsmaskiner. Filmen er en horror-action-krigsfilm i regi av Julius Avery som stod bak glimrende "Son of a gun" og er den neste regissøren av Lynvingen, og starter fredag kveld. Det nærmeste vi har vært nazi-zombier siden Død snø 2.

Artikkeltags