Etterspurt kor-film

GUTTA BOYS: En gjeng med musikere, venner og kjendiser utgjør mannskoret, som skal varme opp for Black Sabbath i Oslo Spektrum, men klarer de å få med kameraten som er døende av kreft?

GUTTA BOYS: En gjeng med musikere, venner og kjendiser utgjør mannskoret, som skal varme opp for Black Sabbath i Oslo Spektrum, men klarer de å få med kameraten som er døende av kreft?

Artikkelen er over 1 år gammel

Kinosjefen hadde ikke registrert mye om filmen før Tinns kor-interesserte begynte å etterlyse filmen, men ikveld tirsdag og mandag viser Rjukan Kino dokumentarfilmen om DumDum Boys guttekor For vi er gutta.

DEL

INNTAR RJUKAN KINO- Jeg visste ikke om denne filmen, før jeg begynte å får forespørseler om den, og nå settes den opp, sier kinosjef Robert Jenbergsen om filmen "For vi er gutta" som fredag hadde Norgespremiere til ovasjoner fra kritikerne. Filmen handler om et spesielt mannskor som hver uke samler rundt 25 kamerater for å drikke øl, fortelle vitser og synge flerstemt.
- Jeg regner med at folk fra Tinns kormiljøer kjenner sin besøkelsetid, og de som er glad i DumDum Boys og slikt også. ja, alle som er glad i rock og musikk, sier Jenbergsen, som i førsteomgang setter opp filmen tirsdag og i tillegg mandag i neste uke.

Prepple fra DumDum Boys
"Mannskoret" ble startet av DumDum Boys-vokalist Prepple Houmb og flere andre for nesten femten år siden. Bak lukkede dører på Kampen Bistro i Oslo kan gutta være seg selv i sin egen humoristiske frisone og synge rock og punk. Flmen handler om at koret har fått sin største og mest absurde spillejobb noensinne; de skal varme opp for selveste Black Sabbath foran 10.000 mennesker. Men på bakrommet er det trøbbel: Én av gutta i koret har fått kreft og har kort tid igjen å leve og rekker kanskje ikke den store konserten. Spøken om at korets hensikt er at medlemmene skal synge i hverandres begravelser, har plutselig blitt alvor.

Slik får sanggleden, humoren og brorskapet i koret større betydning enn gutta noensinne kunne forestille seg. Med andre ord et intimt innblikk i en verden hvor tøffe menn finner ekte vennskap.
Aftenpostens arnmleder var begeistret, og skrev: "Fortsetter å berøre lenge etter at man har forlatt kinosalen. Det er også en av høstens morsomste kinofilmer., mens Klassekampen kaller cxen "Usedvanlig gripende. Anbefales." og Vårt Land skriver "Materialet er uhyre sterkt og emosjonelt".

Artikkeltags