Julefilmpause på kino i helga

COLETTE: Keira Knightly spiller Colette i den sanne historien om en kvinne som blir nektet en stemme av sin kontrollerende ektemann, men er sterk nok til å ta den tilbake.

COLETTE: Keira Knightly spiller Colette i den sanne historien om en kvinne som blir nektet en stemme av sin kontrollerende ektemann, men er sterk nok til å ta den tilbake.

En ny film om Gubben og Katten, en moderne Robin Hood og historien om den franske forfatteren Sidonie-Gabrielle Collette og hennes frigjøringkamp fra en dominerende mann. Det er helgas premieremeny på Rjukan kino.

DEL

RJUKAN KINOMens julefilmer inntok kinoen i helga, får du et par andre alternativer fra fredag. Ungdommen får en superheltaktig Robin Hood og de minste vil glede seg stort over en ny film om Gubben og Katten - Findus flytter ut. Mens det lesende publikum, og ikke minst damene vil glede seg stort over å se Keira Knightly i rollen som en av de mest leste klassiske franske forfatterne S-G. Colette.

Populær katt
De minste elsker Gubben og Katten, og det er den åttende filmen, hvis vi har talt riktig. "Findus flytter ut" handler om at katten oppdager han at det ikke er like morsomt som han hadde tenkt seg å flytte. Kanskje er det litt skummelt også. Gubben Pettersen er lei av å bli vekket klokken fire om morgenen av at Findus hopper i sengen. Han sier at hvis ikke Findus slutter å hoppe, så får de flytte ut sengen. Men hvor morsomt er det egentlig å bo alene?

Robin Hood
Det er åtte år siden Ridley Scott la lista for Robin Hood på film. Kjenner den yngre generasjonen helten med pil og bue som stjal fra de rike og ga til de fattige og gjemte seg i Nottinghamskogen? Nå er det en ny og heftig robin Hood i Taron Edgertons skikkelse, kjent fra Kingsman-filmene. Filmen tar Robin Hood over i en verden der han nærmest er superhelt-dyktig med sin pil og bue. Filmen har fått svært blandede kritikker, så her får man stole på egen dømmekraft når man ser den.

Frankrike mest leste forfatter
Colette er den sanne historien om en kvinne som blir nektet en stemme av sin kontrollerende ektemann, men er sterk nok til å ta den tilbake. Colette presses av sin suksessfulle forfatterektemann til å skrive romaner under hans navn. Bøkene blir en suksess, og da må hun kjempe for å gjøre sitt skrivetalent kjent og få den hyllesten hun fortjener. Sidonie-Gabrielle Colette har nemlig giftet seg med den karismatiske, men selvsentrerte forfatteren Willy som er fjorten år eldre enn henne. Gjennom ham blir hun introdusert til en fantastisk kunstnerisk og kreativ omgangskrets som utløser en egen skapertrang i henne.

Fenomenal suksess
Hun begynner å skrive, men hennes dominerende ektemann krever at hun utgir bøkene i hans navn. Den fenomenale suksessen til Claudine-serien hennes gjør Willy til en kjent forfatter og Colette og Willy blir det første moderne kjendisparet. Selv med den nye kjendisstatusen, begynner mangelen på anerkjennelse å tære på Colette. Ekteskapet skranter, drevet av Willys stadige utroskap og Colettes voksende interesse for kvinner. Men hun klarer ikke å frigjøre seg fra ham, verken følelsesmessig eller kunstnerisk. Da den krevende Willy setter stadig mer desperate tiltak i verk for å betale ned gjeld og sabotere sin kone, finner Colette sin egen vei.
Mer enn hundre år etter at hennes første roman kom ut er Colette fortsatt en av de mest solgte franske forfatterne.
Alle tre filmene begynner å gå denne helga, og vises utover i uka som kommer.

Artikkeltags