- Forventer storbesøk på begge

MÅNELYST: Det blir altså månelyst når Flpklypa kaster seg på i kappløpet om å dra til Månen på kino fra fredag.

MÅNELYST: Det blir altså månelyst når Flpklypa kaster seg på i kappløpet om å dra til Månen på kino fra fredag.

Artikkelen er over 1 år gammel

Helgas kinopremierer er to mulige besøkstopper på Rjukan kino. Månelyst i Flåklypa og The Conjuring-spinoffen The Nun begynner begge på fredag. - Jeg forventer meget godt besøk på begge filmene som har Norgespremiere denne helga, sier kinosjef Robert Jenbergsen.

DEL

ÅRETS SKRKKFILM OG FLÅKLYPA HAR KINOPREMIEREDet er ikke lett å programmere forestillingene på Rjukan kino om dagen, for den ene storfilmen etter den andre står i kø, og kinosjefen hadde nok gjerne sett at sett at spredningen var større. Mens to norske filmer fortsatt går så det suser på kino, Skjelvet og Blindsone, som forøvrig har ekstraforestilling mandag, kommer nok en norsk blockbuster, den nye Flåklypafilmen. Kjell Aukrust Flåklypa-univers er Norges største kino-franchise.

Kinotopper
- Månelyst i Flåklypa er vel garantert en film som havner godt inne på Topp 10 i kløpet av året, både i Norge og på Rjukan, tror kinosjef Robert Jenbergsen.
- En film som passer for alle aldre, og som nok også har et stort publikum blant voksne på grunn av Norges mest sette, og beste animasjonsfilm noensinne. Mer enn 5 millioner har sett Flåklypa Grand Prix fra 1975 på kino i Norge. Nå er det den tredje og siste planlagte animasjonsfilmen fra Qvisten animasjon og propduksjonsselskapet Maipo, etter Jul i Flåklypa fra 2013 og Herfra til Flåklypa, som begge var store suksesser. Jul i Flåklypa ble sett av 854.000 på kino, mens oppfølgeren skuffet nok noe med 440.000, men hadde stor konkurranse av andre filmer ved juletider. Nå er det på nytt høst-premiere på den nye.

Kanonsuksess
Uansett er det kjempetall når mellom 4 og 8 % av landets befolkning får med seg en film på kino. The Nun, som er tredje film i Conjuring-franchisen har vært en kjempesukess. Men denne slår også de forrige i besøkstall. Den kommer seint til norge, to uker etter premieren i verden forøvrig. Filmen har passert 2 milliarder kroner i billettinntekter, og med et budsjett på 180 millioner skjønner alle at det kommer mer. Selv om filmen har fått relativ hard medfart av kritikerne, var det 17.000 som møtte på førpremiere i storbyene i Norge i forrige uke. Rikltignok var litt over halvparten av hvor mange som så den nye Flåklypa-filmen.

Flyklypa space-race
Solan og Ludvig-trilogien avsluttes med en spektakulær måneferd som tar Flåklypa-universet til nye høyder. Et nytt, internasjonalt månekappløp er i gang, og det norske bidraget ledes av den briljante oppfinneren Reodor Felgen, med Solan og Ludvig som modige astronauter. her blir det både blindpassasjerer og skjulte agendaer. Regissør Rasmus A. Sivertsen er en av våre fremste animasjonsregissører, og han er også medeier i Qvisten Animation. Han står bak filmer som Pelle Politibil, Knutsen & Ludvigsen og den fæle Rasputin.

Mørk skrekk-film
The Nun er nok det mørkeste av Conjuring-kapotlene hittil, og går inn før det gost like Conjuring-filmene. Når en ung nonne på et kloster i Romania tar sitt eget liv, sendes en prest og en novise, for å undersøke de mystiske omstendighetene rundt nonnens død. På oppdrag fra Vatikanet, risikerer de ikke bare livet men også sin tro og sjel i jakt på det som er en demonisk nonne. Dette er jump-scares fra øverste hylle.Artikkeltags