Mann av huse på kino i uværet

MÅNELYST: Det blir altså månelyst når Flpklypa kaster seg på i kappløpet om å dra til Månen på kino fra fredag.

MÅNELYST: Det blir altså månelyst når Flpklypa kaster seg på i kappløpet om å dra til Månen på kino fra fredag.

Av

Ekstreemvær er tydeligvis kinovær i Tinn, for fredag kveld samlet både Månelyst i Flåklypa og The Nun folk på Rjukan kino i regn og vindkast. Årets klart beste kinodag er et faktum.

DEL

FLÅKLYPA OG THE NUN FYLLER KINOSALENAllerede klokka 17 var billettene til den nye Flåklypa-filmen revet bort, slik at de som var seint ute måtte reise fra Verdensteatret med uforrettet sak, og vende hjem igjen. Noen valgte nok istedet å dra på skrekkfilmen The Nun istedet, for også premieren på denne Conjuring-spinoffen går bortimot for full sal fredag kveld.

Få muligheter til uka
Sistenevnte har fått midlt sagt blandende kritikker, blant annet terningkast 1 i Dagbladet og 2 i Aftenposten, mens Månelyst i Flåklypa er av flere norske anmeldere kalt den beste filmen fra Kjell Aukrusts Flåklypa-univers siden kanonsuksessen Flåklypa Grand Prix. Det er stort sett femmere som trilles på terningen av anmelderne, og ting tyder på at filmen er en topp 5-film når kinoåret skal gjøres opp i besøkstall. Med andre ord bra for norsk film på kino.
Det er allerede solgt endel billetter også til søndagens forestilling av Flåklypa-filmen, mens The Nun først er satt opp igjen onsdag.
Ellers har kinoshjefen lagt kinoprogrammet resten av uka uten de to suksessfilmene.
Det blir nok fort spørdsmål om flete forestillinger av Flåklypa-filmen etter søndagens forstilling.

Flåklypa-feber
Også storbykinoene rapporterer om knallbesøk i uværet, spesielt for Flåklypa-filmen, som nå kanskje tilomed vil slå Skjelvet på kinostatistikken før den er ferdig på Kino. Skjelvet nærmer seg 500.000 solgte billetter på kino etter bare tre uker siden premieren 31. oktober, og er hittil i år bare slått av Mamma Mia - Here we go again.
The Nun passerer denne helgen to milliarder i billettinntekter worldwide, så vent på en oppfølger. Skrekk er kjempebutikk for filmprodusenter. Billig å lage, og sikker suksess.

Artikkeltags