Elvis-film med godstemning

60-TALLS ELVISKVELD TORSDAG:  - Det er one night only! sier kinosjef Robert Jenbergsen håper at mange vil få med seg Elvis sin comeback-konsert fra 1968 i en spesialfilm torsdag.

60-TALLS ELVISKVELD TORSDAG: - Det er one night only! sier kinosjef Robert Jenbergsen håper at mange vil få med seg Elvis sin comeback-konsert fra 1968 i en spesialfilm torsdag.

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Torsdag er det Elvis i fokus på Rjukan kino og Robert Jenbergsen inviterer alle over 18 som vil ha en helt spesiell kveld med 60-tallsstemning. Elvis på kino og Rjukan-Elvis Bjørn Erik Gyberg i kinokaféen med mat og drikke attåt hvis du vil.

DEL

LiveKino-konseptet for første gang på Rjukan torsdag- Nå er jeg veldig spent igjen, men italiensk aften ble en kjempesuksess, og dette blir en slags amerikansk aften med Elvis-fokus, sier Jenbergsen. Det er første gang LiveKino-konseptet kommer til Rjukan. Det er en måte å overføre konserter, arrangemeter, opera og idrettsbegivenheter på kino. Torsdag er det i anledning 50-årsjubiléet til Elvis Presleys comeback-konsert i 1968, og det blir ikke så reint lite attåt.

- Jeg inviterer alle som har en klassisk amerikansk veteranbil til å ta turen. Vi holder av plasser utenfor kinoen til flotte tidsriktige 50- og 60-talls amerikanske biler. Arrangementet starter klokka seks, da vi ønsker velkommen til mat og drikke etter eget forgodtbefinnende på Kinokaféen, og etter en halvtimes tid blir det en liten konsert med vår egen Rjukan-Elvis, Bjørn Erik Gyberg, sier han.

Folk kan rusle inn i salen tidlig hvis de vil. Her serveres alkohol.

- Derfor er det 18-årsgrense på denne forestillingen. Filmen begynner klokka åtte, forteller Jenbergsen.


- Det blir spennende å se om dette treffer like godt som italiensk aften. Det er jo litt avgjørende for andre slike arrangementer videre med liveKino, og folk må være obs på at dette er eneste sjansen, denne torsdagen. Jeg håper jo at vi lykkes denne gangen også. Nå må i alle fall Elvis-fans kjenne sin besøkelsestid, sier Jenbergsen, som tror det blir riktig trivelig med 60-tallsstemning.
- Man kan kjøpe billett på rjukankino.no eller ta sjansen på billett i døra, sier kinosjefen. Denne gang er det kinobillett for seg, og det man handler eller på kinokaféen for seg, mens Gyberg-konserten er på kjøpet.

Filmen "Elvis 1968 50 years special comeback" er en ønskeskonsert av de sjeldne, og henter fram Elvis slik vi kjenner ham på det beste. Det er et opptak av konserten som markerte The Kings retur til musikken! i 1961 holdt Elvis sin siste konsert på hele syv år. Manageren hans mente at det ville være best å fokusere på en karriere innenfor film, og i denne prosessen ble den såkalte Presley Formula til – filmen promoterer albumet Elvis lagde, og albumet promoterer filmen. Elvis mistet kontakten med musikken av å kun lage musikk til film, og kvaliteten på sangene han leverte anses som lavere enn når han var på sitt beste.

I 1967 tok Parker, manageren til Elvis, kontakt med sjefen for NBC og foreslo en avtale som inkluderte en spillefilm, soundtrack og TV-spesial. Presley var i utgangspunktet negativ, men når de rette menneskene kom om bord og begynte å jobbe på prosjektet falt bitene på plass. TV-spesialen markerte en ny epoke i Presleys karriere som inkluderte et residency i Las Vegas over fem år som inkluderte over 800 konserter, i tillegg til vanlige turnéer i mellom slagene. Dette var starten på et turnéliov med opptil 168 konserter i året, som dessvere førte til både skilsmisse og rusmisbruk for The King. Filmen består av 90 minutter konsertopptak og 20 minutter intervju og gjennomgang av scenen hos NBC som lagde spesialen, samt intervju med Priscilla Presley og Steve Binder som produserte spesialen.

Artikkeltags