På samme måte som Rjukan & Tinn Motorhistoriske forening har bestemt seg for å likevel kjøre veteran- og sportsbil-kolonne fra bygdene til Rjukan på 17. mai, skal over 100-årige Rjukan MC-Klubb gjøre det samme, bekrefter leder Geir Bjørk Mathisen.
- Vi har kommet til at vi ønsker å gjøre det samme som i fjor, det vil si at det starter to grupper, en i Hovin og en i Tessungdalen og så møtes vi ved bensinstasjonen i dølehalle fø vi alle kjører videre derfra klokka 12.05 etter nasjonalsangen, bekrefter Mathisen som forteller at han har tenkt å informere politiet om at det likevel blir kolonne på nasjonaldagen.
Dermed blir det samme opplegg som i fjor, bare 5 minutter seinere på grunn av den nasjonale avsyngingen av nasjonalsangen som kommer rett etter den radiooverførte salutten klokka 12.

Leder an kolonnen

Rjukan MC-klubb kommer dermed til å lede an kolonnen fra Austbygde, med veteran- og sportsbilene på slep. Det er håp om at årets kolonne blir enda større enn i fjor, men det kan avgjøres av værgudene.
Været for nasjonaldagen er usikkert, men det er sannsynlig at det blir kolonne uansett. Nasjonaldag er tross alt nasjonaldag.
- Vi håper det blir brukandes vær. Det er tross alt mye som kan endre seg før mandag, men vi håper jo det blir oppholdsvær midt på dagen og at det skal friste for folk å står langs ruta med behørig koronaavstand, men vi kjører kolonne uansett, sier John Ausland som inviterer alle i Tinn som har en spesiell bil, enten det er veteran eller sportsbil til å delta, uansett om man er medlem av klubben eller ikke.
Opplegget for kolona blir dermed blåpkopi fra i fjor, med unntak av at det skjer 5 minutter seinere. Ifjor var felles nasjonalsang en time seinere. Radio Rjukan vil følge kolona med bil fra Austbygde og med oppmøtepunkt på Miland for å rapportere fra begivenheten.
- Vi vil avslutte med kjøre litt rundt i gatene på Rjukan. Vi har ingen møtepunkt etter turen. Da kjører vi hjem hver til vårt, opplyser Ausland.
- MC-Klubben returnerer fra Det Glade Hjørne og kjører ned til torget, før vi kjører videre, forteller Mathisen.