Onsdag åpner treningsparken offisielt

DETALJERTE FORKLARINGER: To store skilter forteller hvordan de ulike treningsapparatene i Tufteparken Rjukan skal brukes. Onsdag kan du lære mer når grunnleggeren av Tufteparken kommer på besøk.

DETALJERTE FORKLARINGER: To store skilter forteller hvordan de ulike treningsapparatene i Tufteparken Rjukan skal brukes. Onsdag kan du lære mer når grunnleggeren av Tufteparken kommer på besøk.

Av

Arbeidet ble påbegynt i fjor høst, og i mellomtida har det vært vinter og vår, der parken har vært litt i bruk fra Rjukan Idrett, men onsdag åpner Tufteparken Rjukan offisielt.

DEL

TUFTEPARKEN RJUKIANI det stille har Rjukan fått enda et idrettsanlegg, og selv om elever har tatt den i bruk er det er alle invitert på offisiell åpning av den nye treningsparken på Rjukan etter skolen onsdag ettermiddag.
Jan Skov Våer ved Rjukan videregående skole som også er skolens representant i styret i Stiftelsen Rjukan Idrett som står bak idrettstilbudet ved skolen ønsker velkommen til alle. Tufteparken ligger rett ved enden av skolen og inngangen til Tungtvannskjelleren Treningssenter, der den nye utendørs treningsparken er klar til bruk.

Landet på tuftepark
Treningsparken er en såkalt Tuftepark, og allerede fra juletider har elevene kunnet ta den i bruk. Treningsparken til 600 000 kroner ble lanserte ifjor for å lage et aktivitetsområde ved skolen, etter modell av den populære Tufteparken. Etter hvert kom finansieringa på plass. 290 000 i tippemidler til nærmiljøanlegg, 263000 kroner fra Sparebankstiftelsen, 30 000 fra Telemark fylkeskommune og 4500 kroner fra Tinn Sparebank. Sammen med betydelig dugnad står parken ferdig med hjelp av Skårberg Maskin, Tinnoset Sag og skolens egne elever på byggfag som har støpt fundamentene til de ni treningsstasjonene. Det er ingen vekter eller løse deler i treningsparken, alt er fastmontert, med bruksanvisninger for anlegget.

Populært
I prosessen endte det med at man satset på Tufteparken-konseptet, som kalles et lavterskeltiltak for egenorganisert idrett og folkehelse. Lasse Tufte startet i 2011 da idéen bak prosjektet ble til. Lasse Tufte i sammen med Suveren Rørmøbelfabrikk AS , fra idé til virkelighet. Samtlige 9 apparater i Tufteparken er utviklet basert på erfaringer og internasjonale standarder på høyder og gripeflater, og nå finnes det over 100 av dem rundt om i landet. Og nå kommer grunnleggeren selv for å bli med på åpningen, og både demonstrere og gi noen tips til bruk.

Bruke egnevekten
- Ideen er at man skal gå fra stasjon til stasjon og gjennomtrene hele kroppen ved å bruke sin egen kroppsvekt. Så det er en ganske sunn form for trening. Og hver stasjon får et skilt med instruksjon, forteller Jan Skov Våer.
Skolen samarbeider med Rjukan Idrett om prosjektet, og parken skal brukes til basistrening for samtlige elever ved skolen.

Åpent for alle
Anlegget er åpent for alle, og nettopp derfor blir det en offisiell åpning for å understreke at dette kan alle benytte seg av.
- Dette er ikke bare et tillegg til treningssenteret men også et nærmiljøanlegg som kan brukes av alle, døgnet rundt. Vi kommer til å sette opp benker og bord, så dette kan bli et sted folk kan samles og hygge seg, sa Jan Skov Våer til RA da man planla parken i høst.- Vi får besøk av Lasse Tufte som viser øvelser i parken. Sett av denne ettermiddag og bli med, sier Våer.

Artikkeltags