Brann i Torget 2 - alle evakuert

Full Utrykning: Alt av mannskap og materiell på brannvakta rykket ut til brannen i Servicetorget.

Full Utrykning: Alt av mannskap og materiell på brannvakta rykket ut til brannen i Servicetorget.

Artikkelen er over 2 år gammel

Alle ansatte i Torget 2 er evakuert, etter at det brøt ut brann i Servicetorget i morges.

DEL


Røykutvikling i taket i Servicetorget i første etasje utløste alarmen i bygget litt over klokka ti i dag. Kort tid etter var brannvesenet på plass med biler og fullt mannskap. Politiet kom også til stedet.


Lukta røpet brannen


Ifølge teknisk sjef Jan Arvid Gravklev var det lukt av svidd materiale som røpet branntilløpet under platene i taket.

– Det var ikke mye røykutvikling, men de ansatte merket lukta. Brannen startet i det elektriske anlegget under taket, der går det en del ledningen. Vi fikk imidlertid slukket strømmen raskt og alle etasjer ble evakuert som de skulle etter plaenen. Men jeg må si at tankene gikk til Mannheimen, dette var et branntilløp med stort potensial, sier Gravklev.


Opphold på biblioteket


Brannvesenet hadde raskt lokalisert brannen og som ikke utviklet seg stort videre etter at strømmen ble stengt. Men det vil ta tid før de ansatte kommer tilbake til kontorene sine.

– De som har behov for det, oppholder seg nå i biblioteket. Vi tar ikke sjansen på å skru på strømmen i bygget så lenge det kan være fare for at det blusser opp igjen, sier Jan Arvid Gravklev.


Brannsjef Ken Espen Drager opplyser at samlige mannskaper på Rjukan ble satt inn da alarmen gikk på Torget 2.

- Vi kalte også inn mannskapå bra Austbygde og liftbil fra Notodden, men de kunne snu da det viste seg at brannen ble raskt slukket av èn mann med ordinært slukkeutstyr, sier Drager. Han berømmer Gravklev og de øvrige ansatte for rask reaksjon da brannen ble oppdaget.

- Da vi kom hadde de lokalisert brannen under takplatene, det gjorde jobben enklere for oss.

Drager kan ikke si noe om årsaken til brannen på Servicetorget, bortsett fra å bekrefte at den startet i det elektriske anlegget.

I ettermiddag kunne de ansatte i Torget 2, bortsett fra staben på servicetorget flytte tilbake til kontorene sine igjen. - Men torget fungerer som vanlig via mobil og data, opplyser teknisk sjef Jan Arvid Gravklev.
Artikkeltags