Elbil-lading for terrengbil?

LADETRØBBEL? Snøen som har kommet den siste tiden gjør lading her litt mindre fristende.

LADETRØBBEL? Snøen som har kommet den siste tiden gjør lading her litt mindre fristende.

Å kjøre og lade el-bil i kraftkommunen Tinn er ekstremsport. Et av ladepunktene på Rjukan er ikke bare nedsnødd, men nedbrøyta.

DEL

SNØRYDDINGSatsingen på el-bil i Tinn er forbeholdt noen få spesielt miljøengasjerte som følge av rekkeviddeangst og muligens batterienes kapasitet i kulda. Men kanskje det også gjelder ladetilgjengelighet? En av Rjukans offiosielle ladestasjoner for el-bil, den i gamle Håndverkergata, mellom Den katolske kirke og Tinn Energi har sine brukere på sommerstid, men i vinter er tilgjengeligheten heller vanskelig.

RA kunne observere at det ikke bare er umulig å sette fra seg bilen der, men langt mindre er det attraktivt å klatre i snøhaugen for å komme til kontaktpunktet. Å kjøre og lade el-bil i Tinn er foresløpig ekstremsport, og det er kanskje det som er årsaken til at brøytinga legges slik til rette.
- Det er vi som står for strømmen, men ikke brøytinga. Det er vel kommunen. Men jeg ser at det ikke er helt lett tilgjengelig, sier daglig leder Andres Sætre idét han ser dilemmaet fra vinduet i Tinn Energis lokaler.
- Vi får vel se om det ikke kan bli bedre før vinterferietrafikken setter inn...

Artikkeltags