Nytt kart over verdensarvbyen

Nå kan du nett-rusle omkring i Rjukans gater i dagevis samtidig som du blir du bedre kjent med bygninger, gater, arkitekter og byggelinjer. Tinn kommune har lagt ut et nytt interaktiv kart over Rjukan.

DEL


SE LINK NEDE I SAKEN

Siden er utformet som et interaktivt kart med flere kartlag. Ved å skru av og på kartlag finner du blant annet informasjon om de ulike delområdene, byggelinjer, hensynssoner samt bygg og anlegg med høy verneverdi. Ved å klikke på de ulike områdene i kartet vil du kunne lese om historien til det valgte området samt se bilder/tegninger og finne kilder til mer utdypende informasjon. På mange hus er det også lagt inn informasjon om hustypen.

Lurer du på hvem som har tegnet huset ditt eller hvordan originaltegningene så ut kan du enkelt klikke deg fram til svaret. Hvis du havner i en opphetet diskusjon om hvor Rødbyen slutter og Tyskerbyen begynner, ja da kan denne kunnskapsbasen redde kvelden for deg. Tekst og informasjonen som er lagt ned her tilsvarer flere hundre sider hvis en skulle gitt det ut på papir. Her kan en klikke seg inn på fem kartlag. En av dem er over byggelinjer, et emne som byarkitekter er opptatt av. - Byggelinjer kjedelig sier du ? Da har du ikke klikket deg inn og sett de to linjene som går nedover Storgata. Her er det en byggelinje satt etter reguleringsplanen av 1918 og en linje fra de første byggeårene.

Fagleder på plan – Eli Samuelsen og Hege Søstrand Bu - har vært med å utarbeide kartløsningen.

- Intensjonen med kartet er å gjøre informasjon om Rjukan tilgjengelig på en oversiktlig og lett forståelig måte. Siden kan gi veiledning og inspirasjon ved ivaretagelse av bygninger i verdensarvområdet samt gi informasjon om Rjukans unike arkitektur og historie til innbyggere, besøkende og andre interesserte, påpeker Eli Samuelsen.

Linken er også lagt ut på kommunens hjemmeside.

-Siden og beskrivelsene av områdene er ikke helt komplette, men vi mente det var bra nok til å legges ut. Vi tar gjerne imot tilbakemeldinger og innspill. Dette kan sendes via skjemaet du finner i menyen på kartsiden, opplyser Hege Søstrand Bu.

En egen versjon for mobiltelefon er også utviklet.


SJEKK KARTET HER
Artikkeltags