Sommersesongen for tog og ferge er godt i gang, og etter 3 ukers drift gjør ledelsen på Rjukanbanen noen endringer som kommer de besøkende til gode. Nå blir korrespondansen mellom tog og ferge gjennom hele sesongen forbedret! De nye rutetidene trer i kraft allerede til mandagen.

Alle som kommer fra tur med M/F Storegut på Mæl, kan hoppe rett på toget til Rjukan et kvarter etter fergeankomst.

For de som vil oppleve både togtur og fergetur uten lang ventetid er dette midt i blinken. Det går buss fra Rjukan rutebilstasjon til Mæl rasteplass, og da er det ikke lange gåturen før du ankommer Mæl stasjon. Her kan du ta et pust i bakken på kafe, eller se deg rundt i museumsbutikken på den lille stasjonen.

Interaktiv verdensarv-opplevelse

Når du besøker Rjukanbanen får du høre den spennende historien om arbeidslivet i den historiske transportåren den gang tog og ferger fraktet kunstgjødsel fra Rjukan til verdensmarkedet.

I en av togvognene på Mæl stasjon er det aktiviteter for barn! I en av de gamle godsvognene kan små og store nå bli med Sam og Sara på et ekte Industrieventyr. Et besøk om bord på D/F Ammonia anbefales også før Storegut legger fra Kai.

Etter ankomst fra fergeturen på Tinnsjøen har de besøkende muligheten til å gå rett til toget, for å så bli effektivt fraktet tilbake til Rjukan Stasjon, som ligger like ved Rutebilstasjonen.

Oppfordrer til å la bilen stå

For de som foretrekker andre alternativer er det noen parkeringsplasser på Mæl, men vi oppfordrer alle til å benytte tog eller buss til eller fra Mæl stasjon da det til tider kan være vanskelig å finne parkeringsplasser ved Mæl stasjon.

Det finnes også noen parkeringer på Mæl, men det anbefales å ta i bruk tog eller buss. Det er rett og slett fordi det kan være vanskelig å finne parkering, siden det er begrenset med plass.

Rutetidene kan du finne på nia.no/rjukanbanen