- Gi barna en hvit jul !

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Julen skal være barnas høytid. Men hvert år gruer titusenvis av barn seg til juledagene på grunn av voksnes alkoholforbruk. - Dette må vi ta på alvor, sier lederen for IOGT Blefjell , Thorleif Jenssen.

DEL

Tall viser at desember er måneden det drikkes mest. For mange barn og unge betyr det at julens fred og ro er byttet ut med utrygghet og fyll. Undersøkelser viser at 90 000 norske barn har minst én forelder som misbruker alkohol og det antas at det er dobbelt så mange barn som har foreldre med et risikabelt alkoholforbruk.

- Dette må vi ta på alvor. Vi voksne har et ansvar for å reflektere rundt hvilken rollemodell vi er for barna og barnebarna våre. Barn tar etter oss voksne og da er det viktig at vi går foran med et godt eksempel, sier Jenssen

Som et ledd i å få mer fokus på at voksne skal la vær å drikke alkohol når de er sammen med barn, arrangerer den IOGT i Tinn hvert år kampanjen Hvit jul. Målet er å få flere voksne til å velge alkoholfritt.

- I fjor signerte over 10 000 vår kampanje på landsbasis. Det viser at det er et stort engasjement og at mange mener julen er barnas høytid, sier Jenssen


Selv om mange voksne velger å drikke forsiktig når de er i selskap med barn, finnes det knapt noen barn som føler seg helt bekvemme med at voksne er ruspåvirket.

- Barn vil ha voksne som er tilstede, voksne som ikke er påvirket av alkohol. Jeg mener alle barn har rett til en hvit jul, sier han og oppfordrer alle til å komme innom IOGT standen som settes opp på Kiwi Rjukan sentrum torsdag.

- Der kan du høre mer om kampanjen. Har du ikke tid til å komme innom kan du også signere på hvitjul.no, oppfordrer Thorleif Jenssen.Artikkeltags