Gå til sidens hovedinnhold

Russlands allsidige sportskommentator og svar på Bjørge Lillielien heier på Jørn Lande

Artikkelen er over 1 år gammel

I NRKs sportssending i kveld kom det fram at Russlands svar på Bjørge Lillelien hilser til Jørn og håper han vinner. Han har vært stor fan i mange år.

Det er kjent i Norge at Jørn Lande er større i utlandet enn i hjemlandet, men at han er størst i Russland og har fans som den russiske Grand-pris-kommentatoren er nytt for de fleste, og kan være en fordel om han går videre ikveld.
Dimitrij Guberniev heter han, Russlands superpopulære sportskommentator og altmuligmann hat vært med i mange år, og er programledersuperstjerne i Russland, la oss kalle ham Russlands svar på Bjørge Lillelien. På NRK TV kom det fram at han er kjempefan av Jørn Lande som er stor i Russland. Guberniev har også vært Melodi Grand Prix-kommentator for Russland 6 eller 7 ganger, men han synes det er for lite tungrock i Grand Prix, selv om han husker finske Lordis seier.
- Jørn er verdens største vokalist. Han der helt der oppe sammen med Ronnie James Dio, sa Guberniev da han ble intervjuet på NRKs skiskytingssending og fikk vist en videohilsen fra Jørn av NRKs intervjuer.
En video der Jørn hilser, og ønsker godt nytt år og takker for supporten, og håper at de snart møtes, kanskje med litt flaks i Rotterdam under MPG-finalen.Guberniev er stor tungrockfan ble helt overveldet.
- Fantastisk! Jørn Lande! Ojojoj. Du må sende meg den videoen! Utrolig! Jørn Lande! Han er helt der oppe med David Coverdale og Robert Plant. Du må si jeg håper han går helt til finalen, og selvfølgelig blir nummer 1 og vinner, selvsagt.
I studio etterpå forteller Emil Hegle Svendsen av Guberniev er kultfigur i sportsmiljøet, og har vært med så lenge han kan huske, som superpopulær i Russland.
- NRKs programleder Jørund Wessel Carlsen fortalte at han skulle i aksjon i kveld, og at han fant ut at Guberniev var fan da han under smalltalk skulle lage et intervju under VM i Seefeld.
- Da jeg spurte om hvilke nordmenn som varmest kjent i Russland, spurte jeg om det var Morten Harket eller Alexander Rybak.
- Nonononono Jørn lande, sa han. Han er den største i Russland.Innslaget ble sendt på NRK1s Sportslørdag lørdag kveld klokka 18.20.