Ifølge Gjengangeren har Einar Nagell-Erichsen eid gården i 24 år. Gården ble nylig aksjeselskap, ifølge Kapital.

Det er eierselskapet Semb Hovedgård som nå selges.

– Dette er en storslagen eiendom, som ikke bare er svært velholdt og innholdsrik, men som også har en spennende historie som strekker seg langt bakover i tid. Eiendommen representerer en helt spesiell og sjelden kjøpsmulighet som vi har bearbeidet over tid, og som bør vekke betydelig interesse, sier eiendomsmegler Kim André Johansen fra Sarpsborg i Landkreditt Eiendom.

Koppang Landbruks- og næringsmegling ble kjøpt opp av Landkreditt i tidligere i år og overtok formelt firmaet 1. mars.

Ketil Koppang startet opp landbruksmeglerfirmaet i 2004.

Takst: 130 millioner kroner

Semb gård ligger ved Borrevannet.

Eiendommen huser, i tillegg til den herskapelige herregården, en golfbane, 50 stallbokser, en golfbane og fire tennisbaner, jordbruksareal og skog. Totalarealet er på 1672 dekar.

Semb Hovedgård legges ut for salg med en prisantydning på 95 millioner kroner. Det foreligger en teknisk takst på 130 millioner kroner.

– Muligheten for å overta eierskapet til en eiendom som dette, dukker kanskje opp bare én gang per generasjon, sier eier Einar Nagell-Erichsen i en pressemelding.

Semb Hovedgård AS er et datterselskap av familiens holdingsselskap.

Gjenreist tidlig på 1900-tallet

Hovedhuset på Vestfold-gården ble gjenreist på begynnelsen av 1900-tallet. Men allerede på 1400-tallet finnes de første registreringer av gården. Semb Hovedgård var også Norges første landbruksskole.

Jacob Sverdrup kjøpte eiendommen i 1825 og etablerte så landbruksskolen. Hovedgårdens nyere historie begynner imidlertid i 1916 da industribyggeren Sam Eyde trakk seg tilbake som generaldirektør i Norsk Hydro og kjøpte gården og tilliggende områder rundt, og utviklet den videre for industrialisert jordbruk.