Gå til sidens hovedinnhold

Se finaler i junior-NM her på RAs nettside

Artikkelen er over 1 år gammel

Rjukan IL - Friidrett & Triathlon er representert på Junior NM i friidrett i Sigdal. Du kan følge med her på Direktesporten i RA.

- Rjukan IL - Friidrett & Triathlon er igjen representert på Junior-NM i friidrett. Dette har ikke skjedd mange ganger. Vi kjenner kun til Bjørn Johansen på 100 meter i 1948 og Tom Piperud som tok en bronse på 3000 meter hinder i 2001, forteller Tommy Storøygard, som er med som trener.
- Denne gangen er det Thomas Kristiansen (18) og Oliver Skov Våer (18) i henholdsvis spyd og slegge som har klart å kvalifisere seg til dette mesterskapet. De har lagt ned en masse trening gjennom vinter og sommer, og det er så moro at de har fått betalt for arbeidet, iser Tommy Storøygard. Begge har samtidig gått idrettstilbudet Rjukan Idrett på Rjukan videregårende skole.

- Veldig gøy!
- Det er veldig gøy at vi som klubb nå faktisk har fått to 18-åringer opp på dette nivået. Vi har fulgt de på treninger og konkurranser siden oppstarten i 2010, og det har vært en helt fantastisk morsom tid. Dette viser at vi har jobbet målrettet og godt for å skape en god arena for å prestere, i et miljø som er utviklingsorientert og mestringsorientert, sier Storøygard.
Thomas kastet slik at han nådde finale søndag. kl 1100. Kravet for en finaleplass søndag er 58 meter eller en plass blant de 12 beste i kvaliken. Oliver kastet til en flott 7. plass i slegge lørdag.

Se junior-NM direkte på Direktesporten å RA nå