Gå til sidens hovedinnhold

Seier på første forsøk

Rjukans jenter 11-lag boblet over av spilleglede mot Kvelde. Ikke så rart, det var dere første kamp på stor bane.

Det var åtte spente rjukanjenter som tidlig om morgenen søndag reiste av gårde til Heistadhallen for å møte Kvelde og hjemmelaget Hei.

Jentene har trent håndball i mange år allerede, og dette var deres aller første seriekamp. Før det har det kun vært barnehåndball på minibane. Nå hadde tiden kommet for å spille skikkelig håndball.

Fikk skryt av motstanderen

Første kampen mot Kvelde gikk veldig bra for rjukanjentene. Laget spilte godt og til pause sto det 4-3 til Rjukan. I følge rapporten sendt til RA spilte jentene godt i forsvar, var flinke til å spille hverandre gode og viste stor spilleglede.

Etter pause var nervene borte, og rjukanjentene dominerte mer og mer. Kast og mottak satt, alle turte å skyte når de fikk sjansen og til tross for at laget ikke har fast keeper, de som sto i mål reddet mange skudd. Rjukan vant kampen 8-5, og jubelen var stor i rjukanleieren da dommeren blåste av kampen.

Det hører med til historien at motstanderens trener skrøt veldig av rjukanjentene etter kampen.

Ingen sure miner

Neste motstander, Hei, var hakket tøffere enn Kvelde. Det ble tap for jentene, men ingen sure miner. Rjukanjentene forsøkte å kjøre noen nylærte trekk, og sannelig fungerte de også.

Jentenes trener Carmen Zcimarzceck, Ragna Ingolfsland og Ada Frydenberg har i løpet av kort tid fått struktur på laget, og har gjort en flott jobb med jentene.

Lagledere for kampene i Heistadhallen var Monica stang og Gitte Angen Aarhus.