Sikrer tingrettene i Kviteseid og på Notodden

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Foto:

SKIEN: Opposisjonen på Stortinget, bestående av Ap, Sv, Frp og Sp, påfører regjeringen et nederlag når det gjelder rettskretsene. Det betyr mye for Vest-Telemark og Aust-Telemark tingrett.

DEL

(Telemarksavisa) - Det var ikke gitt at vi skulle få til dette, at vi skulle få Frp med på dette. Derfor er dette gledelig, sier Lene Vågslid, som er leder av justiskomiteen på Stortinget.

Hun har vært med på å utarbeide avtalen som nå er i boks.

– Dette vil bety mye både for domstolene og for distriktene og er en langt bedre løsning enn det regjeringen la opp til, sier hun.

– Dette betyr også mye for jordskifterettene. Nå kan man opprettholde et godt faglig miljø, blant annet i Kviteseid og på Notodden. Dette er kompetansearbeidsplasser vi trenger i distriktene, sier Vågslid.

De fire partiene, som har flertall på Stortinget, gjør det nå klart at de kommer til å stemme imot hvis regjeringen foreslår å endre antall rettskretser.

«Vi ber regjeringen om ikke å gjennomføre de planlagte strukturendringene mot stortingsflertallets vilje», skriver de fire partiene i en felles erklæring.

Den varslede domstolsreformen skal etter planen legges fram for Stortinget i juni.

Legge saken død

Vågslid sier hun har vært forundret over debatten som har vært i Telemark rundt dette. Og i forhold til utspillene fra ordfører Jarand Felland i Tokke som gikk inn for å legge ned en av domstolene for å samle dette til et større miljø.

– Nå håper jeg at dette vedtaket legger debatt om nedleggelse død, sier hun.

Glede i Vest-Telemark

Og ordfører Jarand Felland, som også er leder for Vest-Telemarksrådet, han er godt fornøyd.

– Er det sant. Dette er veldig bra, sier Jarand Felland til TA.

– Dette viser at den støyen som har vært rundt dette i Telemark og spesielt i øvre Telemark, har nådd fram til stortingspolitikerne. Endring av rettskretsene var bare lureri fra regjeringen for å få til en forsinket nedleggelse av tingrettene i Kviteseid og på Notodden, sier han.

Artikkeltags