Tom Cruise tilbake som Maverick i Top Gun har blitt en giga-suksess! Etter fem uker på kino ligger filmen fortsatt som nummer 1 på kinotoppen i Norge, langt foran Jurassic World Dominion og Lightyear som er sluppet etterpå. Filmen nærmer seg 350.000 solgte billetter på kino i Norge, og nærmer seg 9 milliarder i innspilte kroner på kino på verdensbasis!

- Dette er helt rått! Det er bare å glede seg! Det er en heftig film som jeg er ganske sikker på vil gå rett hjem, sa kinosjef Robert Jenbergsen - og fikk rett. den har blitt godt besøkt på Rjukan kino som har satt opp en rekke forestillinger av filmen, men denne onsdagen er det siste mulighet.

Og Top Gun Maveric leverer virkelig. Filmen har etter 1770.000 stemmer på imdb en karakter på 8,6 som betyr at den i skrivende stund er den 43. beste film gjennom tidene.Hvorfor?
Jo, fordi en gir deg følelsen av å være tilbake på 80-tallet, å kino, med en feelgoodfilm der alt stemmer. Her er spenning, romantikk og den gode musikken. Kanskje vi snakker om tidenes feelgoodflm?Tom Cruise er altså tilbake som den fryktløse jagerpiloten Pete "Maverick" Mitchell. Etter tretti år i tjeneste som toppilot i den amerikanske marinen, er Maverick akkurat der han ønsker å være. Han har takket nei til en karriere på bakken med høyere rang, til fordel for å sveve høyt og sprenge grenser som testpilot.

Når Maverick får i oppgave å trene en ny gruppe unge Top Gun-piloter for et spesialoppdrag, så møter han samtidig spøkelser fra fortiden. En av pilotene er nemlig Bradley Bradshaw (Miles Teller), sønn av Mavericks avdøde venn, Nick "Goose" Bradshaw. Maverick må nå konfrontere sin dypeste frykt, samtidig som han forbereder seg på et oppdrag som ingen pilot noensinne har sett maken til.