-Sjekk hovedsikringen før du ringer!

STRØMBRUDD: Lørdag klokka 15.15 mistet deler av Tinn strømmen. I Hovin var det strømløst over et døgn, men etter intens innsats av mange arbeidslag fra Tinn energi kom strømmen tilbake søndag kveld. Her fra arbeidet i Hovin  (alle foto Tinn energi)

STRØMBRUDD: Lørdag klokka 15.15 mistet deler av Tinn strømmen. I Hovin var det strømløst over et døgn, men etter intens innsats av mange arbeidslag fra Tinn energi kom strømmen tilbake søndag kveld. Her fra arbeidet i Hovin (alle foto Tinn energi)

I går kveld var strømmen tilbake i hele Hovin, men det er ikke sikkert alle får i gang kaffetrakteren.

DEL

Lørdagens kraftige tordenvær førte til at 2500 kunder av Tinn energi mistet strømmen kortere eller lengre tid i bygdene. Natt til søndag ble blant annet seks ødelagte transformatorer skiftet ut i Gauset og Tessungdalen. I store deler av Hovin ble strømmen borte i over ett døgn etter et lynnedslag i en høyspentmast og på en kabel like i nærheten. Arbeidslag fra Tinn energi jobbet på spreng i et døgn for å utbedre skadene.

I ni-tida søndag kveld kom det lokale energiselskapet ut med følgende melding på sosiale medier:

- Vi mener nå å ha kontroll på at alle nettstasjonene i hele Hovin leverer den spenningen de skal nå. Det kan forekomme at enkelte hytter/hus har hovedsikringer som har slått ut i forbindelse med tordenværet på lørdag. Vi ber om at dere sjekker dette, føre dere ringer vaktnummer for videre hjelp. Vi beklager ulempene dette har medført, mvh Tinn energi.

Det ble også sendt ut en oppdatering på SMS til alle kunder som har registrert sin mobiler hos Tinn energi.

Den fire mil lange høyspentlinja gjennom Hovin har en spenning på 10 000 volt. Midt opp i hastverket må også personellets sikkerhet prioriteres.

Rundt klokka 18.00 samme dag foretok linjemannskapene en utkobling av strømmen fra Vatnali og til Høyset. For å koble inn den reparerte delen.Artikkeltags