Langrennssesongen er igang nesten over alt

FORHOLDENE FREDAG KVELD: Alik ser det ut i terrenget på Gaustablikk nå. Så spenn på skia i helga!

FORHOLDENE FREDAG KVELD: Alik ser det ut i terrenget på Gaustablikk nå. Så spenn på skia i helga!

- Rekordtidlige langrennsløyper! Det mener Britt Svartdal. Og sammenlignet med de seinere år er det nok en stund siden det har vært slike snøforhold i fjellet. Nå tilbys det langrennsløyper også fra denne helga rundt om i Tinn. Vi har tatt runden.

DEL

LANGRENNSSESONGEN OGSÅ IGANG - Gausta Kvitåvatn Turistservice har åpnet Svartdal-løypa i dag på 9 kilometer og Langetjønn rundt, som er ca. 6 kilometer. Det betyr at cirka 15 km langrennsløyper er kjørt opp for helgen. Det er nok rekord for langrennsløyper på Gaustablikk både med hensyn til antall kilometer på et så tidlig tidspunkt., mener Britt Svartdal.
Svartdal-løypa består nå av løype rundt Kvitåvatn i tillegg til tilknytningsløyper inn til Vatnedalen, Hovdestaul og ganske snart Brendstaulfeltet. I tillegg er er det en rundløype øst for Kvitåvatn Fjellstue. Vi kjører opp disse ved behov fremover, og supplerer opp med de øvrige løypene så snart det er snø nok.


Også Myrefytjån og Stadion
Også flere kilometer løyper er kjørt opp på Myrefytjån, opplyser Hans Røysland, som allerede har vært ute og testa forholdene.
- det er 4 km ski- og skøytetrase langs Myrefytjånvegen som klar til bruk! Det er bra føre, mener Røysland.

Onsdag ble det også preparert på Rjukan stadion, selv om det har vært litt mildvær siden det, er det mulig å ta seg en skitur.

Ikke Hylldalen ennå
Det nærmer seg også i Hyldalen, hvis nedbøren fortsetter å komme som snø, noe værmeldingen tilsier.
- Det ligger ca. 17 - 18 cm. med snø. Dette er for lite til at vi kan komme ut med maskin. Da vi trenger ca. 30 cm, for ikke å kjøre helt på grusen med beltene, og dermed få masse grus i løypene. Vi holder øye med nedbøren, å kjører så snart det er mulig, skriver Lysløypas Venner på sin facebookgruppe.

Flere bakker på alpinsida
RA meldte tidligere i uka at Hovdestaulløypa og Fyrieggheisen åpnes, men i tillegg kommer også Fygieggsekspressen og deler av Brendstaullia, Dalelinken, Fyriegglinken og Fyrieggen til å holde åpent lørdag.
- Som om det ikke var nok, drar vi også ut med et tilbud i siste øyeblikk: Under åpningshelgen får man rabatt på heiskort. Gjelder 2-timers kort, dagskort og 2-dagers kort. Det er mulig å kjøpe dagskort m/rabatt online denne helgen på vår nettside Gaustablikk Skiperformance, opplyser Gausta Skisenter. Også skiutleien åpner.

Skyttelbuss igang
Det vil gå skyttelbuss mellom Vatnedalen og Hovdestaul mellom klokka 10 og 16.30 både lørdag og søndag. Den første turen er fra Vatnedalen 09.30, og den siste turen fra Hovdestaul 16.30. Bygget vil bli åpnet som varmestue, men det er ingen servering her denne helgen. Det er imidlertid mat på Gausta Food Court med servering fra tre ulike kjøkken.

Artikkeltags