Tinn Skiskytterlags første kretsmester

TINN-PALL: Tov Røysland (i midten) gikk til topps i KM på Normaldistanse, noe han også gjorde i sprint på søndag, mens Knut Eintveit (t.v.) inntok 3. plassen lørdag. Han deltok ikke søndag. Anders Aasen Haugen fra Bø SSL ble nr. 2.

TINN-PALL: Tov Røysland (i midten) gikk til topps i KM på Normaldistanse, noe han også gjorde i sprint på søndag, mens Knut Eintveit (t.v.) inntok 3. plassen lørdag. Han deltok ikke søndag. Anders Aasen Haugen fra Bø SSL ble nr. 2.

Av

Tinn Skiskytterlag fikk i helga sin første kretsmester i skiskyting noensinne. Tov Røysland ble kretsmester i G13 både på nomaldistanse på lørdag og på sprint på søndag. Knut Eintveit fra Tinn SSL ble nr. 3 på lørdag.

DEL

SKISKYTINGDet vokser og gror i Tinn Skiskytterlag (Tinn SSL) som var godt representert med ti deltakere i Kretsmesterskapet normal som gikk på Bibo Idrettspark i Vestfold i helga. Telemark og Vestfold har vært sammen i én skikrets siden 2006, og har således et godt forskudd på kretssammenslåinger som vi nå opplever i fylkene, og også i idrettene. Søndag var det sprint samme sted, og da hadde Tinn Skiskytterlag seks deltakere med. Og både lørdag og søndag endte det altså med Tinn Skiskytterlags to første KM-titler.

KM i første forsøk
Tinn SSL fikk nå altså sin aller første kretsmester lørdag, da Tov Røysland ble kretsmester i G13 både på nomaldistanse på lørdag og på sprint på søndag. En annen Tinn SSL-utøver, Knut Eintveit, gjorde det også bra, da han tok 3. plassen på lørdag. Han deltok imidlertid ikke på sprinten søndag. Unge Tov Røysland har ivrig markert seg i en rekke idretter de seinere åra, og men nå er det vintersesong og skiskyting i Tinn Skiskytterlag. Det er bare to og et halvt år siden den spede starten på Tinn SSL, og ved første anledning blir det altså en kretsmestertittel til idrettslaget. Selv om det først er i 13-årsklassen det kåres vinnere i KM, var det også andre som imponerte.
Agnes Maria Edvardsen vant sin første seier i klasse J 11 på søndagens sprintrenn. Unge Tov Røysland har ivrig markert seg i en rekke idretter de seinere åra, og satser på skiskyting der hans far er leder av Tinn Skiskytterlag. Det er tre år siden den spede starten på Tinn SSL, og ved første anledning blir det altså en kretsmester.

God aktivitet
- Ja, det er moro, det. Det er første gang vi har med noen som er gamle nok til å bli kretsmestere, så det er jo moro for klubben sier Hans Røysland, som er fornøyd med aktiviteten i det nye skiskytter anlegget på Myrefytjån som troner oppe i lia over Atrå. Vi har en god tilvekst av nye yngre løpere, så dette ser bra ut. Siden vi kun er inne i vår tredje sesong nå, er våre eldste løpere bare 13-14 år gamle. Neste renn i Tinn Sparebank cup for kretsen er det vi som skal avholde den 3. februar. Sett av den datoen og ta en tur opp for å se, oppfordrer Røysland.

Artikkeltags