(Tønsbergs Blad)

SISTE: Klokken 15.22 meldes det at alle passasjerene er ute av bussen og blir ivaretatt av helsepersonell.

En turistbuss med elever fra Borre ungdomsskole har klokken 14.00 fredag ettermiddag kjørt av veien i Juvelivegen på Nordre Blefjell. Bussen henger delvis ute av veibanen.

Horten kommune skriver klokken 15.34 på sine Facebook-sider at passasjerene er elever og lærere fra Borre ungdomsskole. Alle er i sikkerhet, skriver kommunen. Rektor har varslet foresatte og stiller mottaksteam på skolen.

Bussen hang delvis ute av veibanen. Politiet melder at det jobbes med å sikre bussen. Evakueringen av bussen er klokken 15.13 i gang.

Horten kommune, skolen og Flesberg kommune er varslet om hendelsen. Til NRK forteller ordfører i Horten, Are Karlsen, at det er sendt en buss for å hente elevene.

– De vil komme til Borre ungdomsskole, og bli møtt av både skoleledelse og vårt kriseteam med fagfolk, sier han til NRK.

(Saken fortsetter under bildet)

 

Brannsjef Jon Kåre Jonsson i Flesberg opplyser overfor NRK at flere av passasjerene som er evakuert fra bussen skal være redde og i sjokk.

– Vi har forberedt oss på å iverksette en plan dersom politiet ber oss om det. Om vi oppretter noe i kjelleren på hotellet eller på samfunnshuset er usikkert. Men vi er klare til å bistå, sier ordfører i Flesberg, Oddvar Garaas, til Laagendalsposten.

Artikkelen oppdateres fortløpende.