De er skuffet, filmskaperne bak kanonsuksessen Trolljegeren og mange andre norske storfilmer. Distributøren av Vikingulven, Filmkameratene er en av Norges største, og produsentene det samme, deriblant John M. Jacobsen, men de er skuffet over at Vikingulven ikke er sett av flere på kino, til tross for gode kritikker.

Filmen har solide 6,8 på imdb, og fikk flere 5'ere på terningen fra anmelderne, men etter to uker på kino har den ikke blitt sett av mer enn 5000. Det er skuffende i et kinomarked der "Krigsseileren" nærmer seg 400.000 solgte kinobilletter og der "Teddybjørnens Jul" har passert 125.000 på like mange uker (to).

- Forventningen til Norges første varulvfilm var nok mye høyere, men filmen har fått utsatt premiere en rekke ganger . den skulle vært vist allerede i 2019, og korona utsatte den flere ganger, sier kinosjef Robert Jenbergsen, som tilbyr alle å se filmen til halv pris på kino tirsdag.- Filmen er jo innspilt i sin helhet på Rjukans verdensarv-kollega Notodden, som kalles Nybo i filmen selv om vi får vite i filmen at den ligger i Telemark, og det er en ekstra grunn for oss til å se den her, mener Jenbergsen, som veit at det er mange kjente steder på Notodden som er gjenkjennelig for de fleste.

Vikingulven er en klassisk varulvfilm i en helt ny innpakning. Thale (17) har nettopp flyttet med familien til den lille telemarks-byen Nybo fordi moren har fått jobb i det lokale politiet. På en strandfest med lokale ungdommer blir en student brutalt drept, og Thale er nøkkelvitne i saken.
Hvem eller hva står bak drapet? Mye tyder på at det kan være et dyr, kanskje en ulv. I løpet av etterforskningen oppdager Thales mor – etterforskningsleder Live Berg – at de står overfor noe ganske annet og ukjent. Samtidig begynner Thale å få syner og oppføre seg merkelig. Hva skjer i Nybo ved neste fullmåne?

Vikingulven er regissert av Stig Svendsen og med manus av Espen Aukan, som har skrevet manus til troll som kommer på Netflix 1. desember.