Gå til sidens hovedinnhold

Slik gikk den - den første fotballkampen i Tinn i 2021

Rjukan/Tinns gutter 13 var så heldige at de fikk spille den aller første fotballkampen i koronaåret 2021. Da gjorde det ikke all verden at det ble tap 1-6.

Vi lever i underlige tider. Så underlig at den første fotballkampen i Tinn i 2021 gikk av stabelen tirsdag kveld. Det var Rjukan/Tinns G13-lag i nier-fotball som hadde æren med ta imot Snøggs G13 på Bjørn Myhres Plass. Det skjedde i meget varmt og godt lettskyet vær, og det endte med et tap på 1-6 etter at Snøgg skåra to mål i sluttminuttene. Men sesongen er i gang, og det skjer med vanlig fotball, til stor glede for de to laga. Det er endel koronarestriksjoner rundt fotballen, men selv kampen mellom lag fra to kommuner som ikke har smitteutbrudd går fint.
Snøgg var overlegne, men så har de da også noen storvokste spisser i et reint 13-årslag, mens Rjukan/Tinn har både 12 og 13-åringer på laget. Et par av spillerne på snøgg var så store at de godt kunne vært høvla noen centimetre før de gikk på banen, sånn for likhetens skyld.Men allerede dagen etter er det ny trening for tinndølene, for på mandag er det bortekamp mot Sauherad, og da regner man med mer kamp om poengene. Rjukans G13 har fire kamper før sommeren, og så gjenstår det å se hva som skjer etter sommeren.
Der de før bare var 6-7 som møtte på trening før, er det må 15-16, noe som tyder på at det er stor interesse for å trene igjen.
Det har vært uttrykt frykt for at særlig lagidrettene vil svi hardt av interessenedgang som følge av korona, men det er lov å håpe på at interessen for å drive fysisk idrett ligger latent etter en lang periode med unntakstilstand.