Gå til sidens hovedinnhold

Som ny politiker i Tinn kommune

Artikkelen er over 1 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Det er en stor pågående debatt i kommunen om både lokasjoner på våre helsetilbud, kommende budsjett og skolestruktur. Som relativt ny lokalpolitiker skal jeg være ærlig og si at dette er mye å bite over. Jeg meldte meg inn i politikken på grunn av min interesse for feltet, men har i mange sammenhenger følt at det er mye å sette seg inn i og mye å skulle forstå. Samtidig tenker jeg at dette er en god mulighet for å faktisk lære mer. Og bidra mer.

Det snakkes om nedgangstider og at ungdommen flytter fra kommunen vår i hopetall. Samtidig som det blir fortalt gjennom sosiale medier, at det er for lite vi kan tilby ungdommen og andre innflyttere. Det er ikke måte på hvor negativt det er å bo her kan man få inntrykk av.

Tror dere den negative omtalen bidrar til å få folk til kommunen? Folk googler jo gjerne når de vurderer å flytte på seg. Da hadde det ikke fristet meg mye å komme hjem hvis jeg leste om alt det negative som utspiller seg på Internett. Da mener jeg ikke at det ikke er lov å være kritisk, men gjør det med en touch av konstruktivitet.

Så hva om vi snur hodene våre å heller prøver å framsnakke kommunen vår så godt vi kan. I dagens budsjett situasjon er vi i en prosess der vi må redusere driftsbudsjettet for å kunne opprettholde like god kvalitet på tilbudet vi gir innbyggerne våre, samtidig som vi kan skape bedre økonomiske vilkår på sikt. Vi kan være uenige om fremgangsmåten her, men jeg føler vi burde prøve mer samarbeidsmetoden for å komme frem til den endelige løsningen. Gode faglige tilbud både i helse og skole vil kunne hjelpe til med å få folk hit. Selvsagt samtidig som vi prøver å skape nye og trygge arbeidsplasser.
Og ja, jeg forstår at dette ikke er lett eller gjort i en håndvending, selv om jeg ikke har så mange år i politikken bak meg.

Jeg forundrer meg litt over måten det blir debattert på, særlig på internett. Det er til tider svært harde argumenteringer for sak og til tider på person. Jeg sitter igjen med en følelse av at det kan gå litt over «styr». Fra alle politiske kanter. Som ny politiker skal jeg innrømme at jeg synes dette kan være vanskelig og til dels ubehagelig. Det kom faktisk som en overraskelse på meg hvor mye av lokalpolitikken som utspiller seg på arenaer som facebook.

Men hvis man ønsker at nye - og spesielt yngre mennesker skal engasjere seg for kommunen og samfunnet vårt. Mener jeg enhver burde tenke seg om på hva, og spesielt hvordan, de ytrer seg på de sosiale kanalene. Vi ønsker vel ikke å skremme bort folk som sitter med ønsket om å bidra?

For meg handler politikk om mulighetene for å være uenig og skape en god debatt. Like mye handler det om å kunne ta til seg andre sine meninger og forstå at argumentene de kommer med kanskje heller ikke var helt på viddene.

Kall meg gjerne ung, uerfaren og naiv. Men det er en slik politikk jeg er villig til å kjempe for. At vi skal kunne samarbeide mer for å skape det beste fellesskapet for alle. Men da må vi lage rom for det og prøve å ikke skape politiske splittelser selv om vi er uenig.

For det er faktisk lov å tenke både en og to ganger over hvordan man uttaler seg.

Hege Tverberg

Tinn Arbeiderparti