Rupert er en «tinndøl fra Tyskland»: i snart 40 år har han og familien drevet et småbruk i øvre Austbygde, som også er med i NRK ́s «Der ingen skulle tru....» fra 2014. Hans store lidenskap er likevel musikken, i over 30 år han har holdt konserter og har opptrådd i ulike sammenhenger. Tre CD-produksjoner med egne sanger, og «Havvinden», «Solen skinner» og «Hæla i taket» er fremdeles populære - de to siste også som video på Youtube. Rupert komponerer også instrumental – og korverk som «Let it grow» 2001 og «Sakte farvel» 2020.

Toivo kommer

Til sommerkonserten engasjerer han to profilerte musikere. Toivo Skogheim (fløyter og bukkehorn) har i en mannsalder vært aktiv som musiker og komponist – for rikskonsertene, på kirkekonserter, festivaler mm. To CD-utgivelser: «Svalande toner» og «Toneslepe over Hardangervidda». I tillegg er han dirigent, og underviser i forskjellige blåseinstrumenter.

Kongatrommer

Safira Hasson er gitarist, sanger og låtskriver, og etter sigende en av Tinns beste på kongatrommer. Hun har i mange år turnert med Cirkus Sibylla og opptrer jevnlig både solo og sammen med andre.

Med andre ord blir det visesang og folkemusikktoner i lun og skjønn forening.

- Sammen skal vi forsøke å lokke frem den gode sommerstemningen, men også undres over livets motsetninger. Hjertelig velkommen!, sier Rupert Derben.