Sommertrøbbel for Radio Rjukan

NEDE FOR GODT: Radio Rjukans sendepunkt på Mnekhus må revurderes, og flyttes. Nå er FM 104,1 som sender derfra nede for godt.

NEDE FOR GODT: Radio Rjukans sendepunkt på Mnekhus må revurderes, og flyttes. Nå er FM 104,1 som sender derfra nede for godt.

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Radio Rjukan har mottatt både gode og dårlige nyheter på midtsommeren. Senderen på Menkhus måtte ikke flyttes og er igjen operativ, men verre er det at telefonsentralen tok kvelden, og at all turistradiofakturering er uten kontonummer.

DEL

Sommeren har ikke vært helt uten utfordringer for Tinns lokalradio, som er igang med Turistradio på 31. året. Turistradioen går fram til midten av august. For å ta den gode nyheten først; RA meldte i april at senderpunktet Menkhus var ute av drift etter at Tinn Energi hadde kuttet strømmen til fellesbeitet der senderen står. Fellesbeitet har ikek vært i drift den siste tida, men det er likevel klart at det har vært ønsket strøm der likevel. Strømkuttet har skapt problemer for flere enn Radio Rjukan, som var igang med å se etter alternative steder for senderen som strødekker inn mot vanskelige områder i Hovin og Gvæven. Men nå er strømmen oppe og går igjen til glede for ikke minst bingospillere.

Faktura uten kontonummer
- Bingoen går jo som vanling hver onsdag i hele sommer, og det har vært misnøye fra folk der som måtte kjøre et stykke for å spille bingo i bilen. Heldigvis er senderen nå oppe og går igjen, og Tinn Energi har bekreftet at de vil holde strøm der. Uten strøm kan vi ikke sende derfra, sier ansvarlig redaktør Ole Jon Tveito. Men radioen har fått andre problemer i fanget.
- Dagen før vi fakturerte turistradioen oppgraderte vi fakturaprogrammet, og da viser det seg at det var vel dristig, ler Tveito.
- En ting så vi, og det er at logoen forsvant fra fakturaen, men greit nok. Det vi ikke så var at kontonummer var falt ut. Alle fakturaer som ble sendt var uten bankkonto, og dermed har de fleste vridd seg i hodet, for når man ringte Radio Rjukan mens jeg var på utenlandsferie med det jeg trodde var god samvittighet, var det null svar å få. For jammen tok ikke telefonsentralen kvelden også. Det skjedde nok i forbindelse med tordenværet i månedsskiftet. Hele telefonsentralen er stein død, og vi må nok bruke noen uker på å få det nye opp igjen, sier Tveito, som tror at mange har vært oppgitt over å ikke få kontakt.
- Det gjelder ganske mange, for turistradioen er vår aller største kampanje gjennom hele året, sier Tveito.

Ikke stress
- Noen har tatt kontakt på mobil direkte, for sentralen satte jo ikke over noen samtaler, og da fikk vi ordnet det den veien. Men nå sender vi ut faktura på nytt i stareten på august med kontonummer, til de som ikke har betalt allerede. Vi lager også ny betalingsfrist. Så får vi bare beklage uleiligheten, sier Tveito, og tørker svetten i sommervarmen.
At telefonsentralen er gått, medfører også at du kmå ringe Jan Roger Næsets mobilnummer når du vinner på bingo. Han takler det greit, men er ikke superhappy. Det betyr jo at vi ikke har vanlig køsystem på teloefonen, sier Tveito

Artikkeltags