Sommerutstillingen er åpnet på Nasjonalparksenteret

Det var ordfører Steinar Bergsland som klippet den røde snora på utstillingen til fotograf Per Berntsen fra Atrå.

DEL

-På grunn av koronarestriksjoner er det ikke invitert så mange på åpningen av årets sommerutstilling, sa daglig leder ved Hardangervidda Nasjonalparksenter, Per Lykke, da han ønsket velkommen. De fremmøtte fylte tre langbord i restauranten - med korrekt avstand.

Før selve utstillingsrommet ble åpnet, var det vakker sang av Synnøve Rognlien og imponerende gitarspill av Frank Kvinge. Synnøve Rognlien har gått på Raulandakademiet, og hatt Sondre Bratland som lærer. Frank Kvinge er en norsk gitarist som er utdannet i USA, der han også har bodd i flere år. Kvinge har hytte et par mil fra Nasjonalparksenteret.

Utstillingen er utlånt av Galleri Riis i Oslo, hvor den hadde premiere i fjor. Galleri Riis er Per Berntsens faste galleri. Bildene er fra Veståsen i Åtrå, og er den første utstillingen Berntsen har hatt hvor han har jobbet digitalt. I løpet av sin 40 år lange karriere som fotograf har han stort sett jobbet med filmrull i kameraet.

-Det er store fordeler med det digitale, sier Per Berntsen, som opprinnelig er fra Eggedal, men har bodd i Tinn de siste 20 årene.

Artikkeltags