Søppelmottakene stenges - søppelhenting som normalt

STENGER FOR ÅPENT MOTTAK: Gjenvinningsstasjonen på Rjukan er bemannet, men er stengt for vanlig søppellevering på grunn av koronaviruset.

STENGER FOR ÅPENT MOTTAK: Gjenvinningsstasjonen på Rjukan er bemannet, men er stengt for vanlig søppellevering på grunn av koronaviruset.

Begge gjenvinningsstasjonene i Tinn, både Rjukan og Mårvik er nå stengt inntil videre, mens normal søppelhenting fortsetter, opplyser Tinn kommune.

DEL

Hadde du tenkt at du kan benytte anledningen til en skikkelig opprydning under hjemmekarantenen under koronia-epidemien, så må du tro om igjen. For nå velger Tinn kommune å stenge begge gjenvinningstasjonene her i kommunen, i forbindelse med korona-pandemien. Søppelhenting foregår som normalt, og dette er også brukt som en begrunnelse, da det er en viktig funksjon å opprettholde på et tidspunkt da det blir om mulig enda mer husholdningssøppel.

I meldingen fra Tinn kommune kan vi lese:
"Begge gjenvinningstasjonene (Rjukan og Mårvik) er stengt inntil annen beskjed blir gitt.
Dette er et risikoreduserende tiltak for å opprettholde drift i de mest kritiske operasjonene, som avfallsinnsamling og avfallsbehandling, samt bidra til redusert spredning av viruset.
Renovasjon er å beregne som en samfunnskritisk del hvor vi må legge til rette for at våre ansatte beskyttes mest mulig mot smitte, ett tiltak som å stenge for private på avfallmottaket mener vi er nødvendig for kunne opprettholde avfallsinnsamling og avfallsbehandling.
Avfallsinnsamling, avfallmottak og avfallsbehandling henger i mer eller mindre grad i sammen, og selv om vi har tatt våre forehåndsregler vil smitte blant ansatte kunne oppstå. Det er ikke meldt om endringer i henting av husholdningsavfall. Foreløpig hentes fortsatt hjemme ved husene hver uke til fastsatt dag, melder Servicekontoret."

Artikkeltags