The Fabelmans er en dypt personlig film for Steven Spielberg, sterkt inspirert av hans egen barndom og oppvekst. Den er skrevet av Spielberg sammen med Pulitzerprisvinneren Tony Kushner, som tidligere er Oscarnominert for Spielbergs to filmer "Lincoln" og "München".

The Fabelmanns er en oppveksthistorie satt i Arizona etter 2. verdenskrig. Den handler om unge Sammy Fabelman, som oppdager en sjokkerende hemmelighet som truer med å rive familien fra hverandre, og hvordan filmer kan hjelpe oss til å finne sannheten om hverandre og om oss selv.

En av de store

Steven Spielberg har i over 50 år levert oss filmer som har skapt ham et av de største filmnavn i historien. Han vant både beste film og beste regi for "Schindlers liste" og regi for "Redd menig Ryan". Men han har også filmhistorie bak seg i "Haisommer", "Nærkontakt av tredje grad", "E.T", "Indiana Jones", "Purpurfargen", "Terror bak rattet", "Amistad" etc. etc. Sånn kunne vi holde på.

Filmen er en oppvekstskildring, men også en hyllest til filmen, og at filmen tidlig ble en vei for Spielberg. Et givende klipp er når Spielberg selv forteller fra hans møte med den legendariske filmregissøren John Ford. Dette er noe av filmmagien du møter i "The Fabelmanns".

Gode kritikker

«Jeg trodde, etter et livslangt kjærlighetsforhold til filmene hans, at jeg var immun mot Steven Spielbergs trylleformler» skriver Dagbladets anmelder som gir filmen terningkast

–«The Fabelmans» kan nok sies å være en bagatell i produksjonen hans, sånn alt i alt. Men den er bagatellen til et geni, skriver VGs anmelder som gir filmen terningkast 5.

Et klipp fra filmen, kommentert av Spielberg selv:

Seth Rogen har i et intervju fortalt at han så Steven Spielberg gråte en rekke ganger under innspillingen, rørt av hva han selv så under filmingen.