Vant Svarstadrennet og hadde tung dag i Skandinavisk Cup

HAR MER INNE: Vilde Flatland har mer inne enn det hun fikk tatt ut i Skandinavisk Cup på Nes i helga.

HAR MER INNE: Vilde Flatland har mer inne enn det hun fikk tatt ut i Skandinavisk Cup på Nes i helga. Foto:

Av

Vilde Flatland gikk fort da hun på sjette juledag vant et renn i Svarstad. Der var det flere gode løpere som måtte se hennes navn bak seg på resultatlista. Fullt så fornøyd var ikke Vilde på søndag.

DEL

Hun fikk det ikke til å fungere på 15-kilometeren i Skandinavisk Cup på Nes. Atrå-jenta konkluderte med at det var lite som fungerte på det isete og harde underlaget. Heddal-løperen la ikke skjul på at hun var skuffet etter at hun hadde brynt seg på World Cup-løpere fra Norge, Sverige, Finland og andre nasjoner.

-Jeg trente veldig bra i jula og gikk fort i Svarstad selv om kroppen var forholdsvis stinn av trening da jeg konkurrerte i Vestfold. Før jul la jeg en plan som forhåpentligvis fører til at jeg er i god form og kan prestere under U 23-NM på Lygna om to uker og i norgesmesterskapet på Konnerud om en måned. Det viktigste i helga var å få gode svar, sa Flatland til Rjukan Arbeiderblad.

Håper å få opp farten

21-åringen som har lagt bak seg et bra idrettsår, hadde på nytt lyst til å kjenne på godfølelsen. Slik ble det ikke ettersom det gikk forholdsvis tungt. Flatland fortviler allikevel ikke ettersom treningsgrunnlaget og forutsetningene for å prestere er bedre enn noen gang. Vilde håper at hun får opp farten når hun nå slipper opp litt på treningen og får overskuddet tilbake.

-Jeg har forhåpninger om at det skal løsne og at jeg skal være i stand til å gå fort både i U 23-NM og seniornorgesmesterskapet. Det vil bli mindre trening og kortere og mer intensiv økter inn mot de to NM-arrangementene. Det i håp om at jeg skal klare å lokke frem en toppform. Førsterunden på Nes var både tung og smertefull. Det var positivt at det gikk litt lettere resten av løpet, sa Vilde.

Trente hjemme i jula

Flatland har hatt base i Oslo etter at hun fikk plass på Team Veidekke Oslofjord. I jula var hun hjemme i Atrå og ladet batteriene. Tenåringsjenta syntes det var godt å komme heim etter en periode med my farting. Hun var blant annet i Finland og gikk tre renn rett før jul. Tiden på regionlandslaget har så langt vært både inspirerende og lærerik for en utøver som er i fin utvikling.
Artikkeltags