Vera fikk ikke ut potensialet

NÅDDE IKKE OPP: Vera Flatland nådde ikke opp på sprinten på Lygna.. (Arkivfoto)

NÅDDE IKKE OPP: Vera Flatland nådde ikke opp på sprinten på Lygna.. (Arkivfoto) Foto:

Av

Vera Flatland gikk fort og var veldig fornøyd etter at hun hadde gått sitt aller første norgescuprenn i 19 og 20-årrsklassen. Fullt så tilfreds var ikke Atrå-jenta etter årets første norgescupsprint.

DEL

-Jeg skal ikke skylde på forholdene for de var like vanskelig for alle sammen. Men jeg fant meg ikke til rette på dette underlaget og følte ikke jeg fikk tatt ut det jeg var god for. I dag hadde jeg dessverre ikke den samme gode følelsen som jeg hadde i åpningsrennet, sa Vera etter at hun var ferdig med det andre rennet i årets andre norgescuphelg.

18-åringen konkluderte med at det så langt hadde vært ett bra og ett dårlig renn for hennes vedkommende. Det var nesten 800 løpere som hadde vært i aksjon i de samme sporene da jentene i Flatlands klasse ble sluppet i sporet. På det tidspunktet hadde det også vært mange heat ettersom guttene hadde gjort seg ferdig for dagen.

Fant ikke rytmen

-Det var vanskelig å finne en god rytme og slik var det nok også for de andre. Men det var nok mange som behersket dette bedre enn meg, sa Vera da RA-sporten ba henne oppsummere sesongens andre norgescuprenn. Heddal-løperen følte ikke at hun fikk tatt ut potensialet og det skuffet den hadtsatsende kretslagsløperen.

Vera er langt mer dedikert enn de fleste andre som satser på langrenn i Telemark. Det har gitt både utvikling og resultater for tenåringsjenta som brøt en barriere for ett år sidn da hun ble topp ti i et norgescuprenn. Det forteller oss at den yngste av Flatland-søstrene harr et veldig høyt toppnivå. Det gir motivasjon for vider satsing.

Fikk ikke gått bra teknisk

-Jeg fikk ikke gått bra teknisk på ski i dag og det ser jeg også på prologtiden. Det gikk rett og slett ikke fort nok til at jeg nådde målet som var å kjempe om norgescuppoeng. Det ble som forventet tett og da må du ha dagen for å ha mulighet til å gå videre. Jeg gikk verken teknisk bra eller kraftfullt. I forhold til de beste har jeg my å gå på i forhold til å bli bedre på vanskelig før og underlag, sa Flatland.


Artikkeltags