Vilde med toppløp og beste norgescupplassering i karrieren

TOPPLØP: Vilde Flatland vartet opp med toppløp da hun ble nummer 12 på sprinten i U 23-NM i langrenn.

TOPPLØP: Vilde Flatland vartet opp med toppløp da hun ble nummer 12 på sprinten i U 23-NM i langrenn. Foto:

Av

Vilde Flatland har hatt flere gode opplevelser på trening den siste tiden. Hun følte at noe var på gang foran U 23-NM. Det skulle vise seg å være riktig ettersom fredagens sprint ble en skikkelig opptur for Atrå-jenta.

DEL

Vilde hevdet seg selv om det var et veldig sterkt startfelt. Flere av landslagsløperne hadde tatt turen og blant dem var Tiril og Lotta Udnes Weng. Tvillingene som nettopp var med og preget Tour de Ski. Flatland la før start ikke skjul på at hun var spent. Hun hadde forhåpninger om at det skulle være mulig å få overført de gode treningsopplevelsene. 21-åringen kunne fortelle at hun har vært langt sprekere på trening i det siste enn hun har vært før i vinter.

Det skulle vise seg å være riktig. Vilde Flatland gikk en kjempeprolog og hadde 18.beste prologtid. Hun presterte klart sesongbest og var klar for kvartfinalen som er forbeholdt de 30 beste i sprintprologen. Vilde fulgte opp med en god kvartfinale. Der var hun med og kjempet om videre avansement helt frem til den siste motbakken. Da ble farten litt i største laget til at hun klarte å slå de beste. Det var allikevel en svært så tilfreds Heddal-utøver som forlot arenaen.

Har aldri gått fortere

-Jeg er kjempefornøyd med at jeg ender opp med 12.plass i U 23-NM og 22.plass totalt. For meg var dette sesongbeste, sa Vilde som heller ikke er fremmed for at dette er karrierebeste. For hun har aldri gjort det så bra i norgescupsammenheng tidligere. Hun var med og kjempet om topp ti-plassering i U 23-klassen og det forteller det meste om hvor fort hun gikk i Lygna-terrenget. Hadelands-bygda som i fjor arrangerte NM på ski.

-Hva er du mest fornøyd med på åpningsdistansen i U 23-NM, Vilde? -Det er uten tvil at kroppen fungerer så bra som den gjør. Jeg har frem til nå vært et godt stykke unna toppformen. Men det har som sagt lettere på trening den siste tiden og det er forhåpentligvis en indikasjon på at formpila peker riktig vei foran den viktigste konkurranseperioden i vinter. U 23-NM og senior-NM om to uker er to arrangement jeg har lyst til å prestere i, sier Vilde som i aller høyeste grad fikk de svarene hun var på jakt etter.


Artikkeltags