RIL + TIL = sant

FORNØYDE: Kaspara H. Lofthus, Amalie S. Slettemo, Nora G. Kruse, Hege B. Tischbein, Talia Bye, Maria M. Bergan og Frida Nagelsaker håpet Telemark fotballkrets lot dem spille sammen i Tinn/Rjukan. Det gjorde kretsen, og jentene er svært fornøyde.

FORNØYDE: Kaspara H. Lofthus, Amalie S. Slettemo, Nora G. Kruse, Hege B. Tischbein, Talia Bye, Maria M. Bergan og Frida Nagelsaker håpet Telemark fotballkrets lot dem spille sammen i Tinn/Rjukan. Det gjorde kretsen, og jentene er svært fornøyde.

Artikkelen er over 2 år gammel

Telemark fotballkrets sa ja til et tidsbegrenset forhold mellom Rjukan IL og Tinn IL.

DEL

På et sonemøte i regi Telemark fotballkrets på Vidarvoll i Heddal onsdag fikk leder a v fotballgruppa i Rjukan IL (RIL) Åshild Langeland beskjed av kretsen at hun fikk lov til å slå sammen RIL og Tinn IL (TIL) for jenter 16 år og senior herrer. Det ble gjort klart at dette ikke var et forhold de ønsket skulle vare så lenge, ut sesongen 2018.

Jobbe med rekruttering

Jentelaget skal hete Rjukan og Tinn, og guttas lag i 7. divisjon skal hete Tinn og Rjukan. Laget som er nevnt først har det administrative ansvaret for laget.

– Dette er en gledesmelding til spillerne det gjelder. Nå har de et fotballag å spille på. Det er det viktigste. Og det var viktig for Telemark fotballkrets også, sier Åshild Langeland.

Kretsen påpekte at RIL må jobbe bedre med rekrutteringen slik at de i framtida kan stille lag på egen hånd.

– Det ønsker vi også, men når det er umulig er en slik løsning optimal. Vi i RIL har et ønske om å få flere unger på fotballbanen, og det skal vi gjøre ved å stelle i gang spennende begivenheter med fotball som hovedaktivitet. Som Fotballens dag og fotballskole, sier Åshild Langeland.

Jentene møtes rett over vinterferien for felles trening. Det blir en økt på Rjukan og en økt i Atrå.

Ikke alene i Telemark

Tilfellet RIL og TIL, eller omvendt, er ikke unikt i Telemark. Det blir færre og færre unger i kommunene i øvre del av fylket, og det tvinger seg fram slike samarbeidsformer som i Tinn nå. Ikke bare det, andre idrettsgrener i Tinn er veldig flinke med rekrutteringen. Miljøene i alpint, håndball, friidrett og skiskyting er veldig flinke til å skape spennende og trygge arenaer for barn, og fotballmiljøet får ingenting gratis, de må gjøre seg lekre de også.

Men fremdeles er fotball den idretten som har flest unger i aktivitet, og Åshild Langeland tror tiltakene gruppa har iverksatt vil føre til bedre rekruttering.

Også i Tinn er fotballinteressen stor, og dette ble veldig synlig under den flotte idrettsfesten TIL stelte i stand i Atrå samfunnshus sist lørdag.

Artikkeltags