Satser mot toppen

GJERPEN: Sara Olsen Grumheden nummer fem fra venstre i front. Ved siden av Sara til høyre står notoddenjenta Sanne Løkka Hagen som også spiller på landslaget.

GJERPEN: Sara Olsen Grumheden nummer fem fra venstre i front. Ved siden av Sara til høyre står notoddenjenta Sanne Løkka Hagen som også spiller på landslaget.

Sara Olsen Grumheden (16) elsker håndball. Hun vil gjøre et forsøk på å få ut så mye av talentet sitt som mulig. Nå er hun en del av Gjerpens lovende 16-årslag i Bringserien.

DEL

Rjukanjenta tok i vår det vanskelige valget, skulle hun bli værende hjemme på Rjukan og fortsette å spille håndball sammen med venninnene sine, eller ta det store steget og begynne på Toppidrettsgymnaset i Skien og satse fullt ut på en framtidig håndballkarriere. Ikke et lett valg for en 16-åring.

Valgte å satse

Sara Olsen Grumheden valgte å flytte til Skien og melde seg inn i Gjerpen. Eliteserieklubben har flere lovende aldersbestemte lag, og klubbens jenter 16-lag satser på å være toppsjiktet i Norge. Laget spiller i Bringserien, og forrige helg var de i Skedsmohallen for å spille bringrunde. Det ble tre tap og Sara fikk spille i to av kampene.

– Har ikke spilt her så lenge, men jeg føler allerede at jeg har utviklet meg og jeg gleder meg veldig til å fortsette, sier Sara.

Hun forklarer at hennes store lidenskap er håndball.

– Jeg har drevet med håndball så lenge jeg kan huske. Håndballmiljøet på Rjukan er veldig bra, og jeg har alltid hatt det kjempemoro i Rjukanhallen. Men jeg visste at hvis jeg skal utvikle meg og bli skikkelig god så burde jeg søke tøffere utfordringer. Der for ble det Gjerpen og Skien, sier Sara Olsen Grumheden. Hun ble glad da hun ble plukket ut i troppen som skulle spille i Bringserien sist helg. Konkurransen i laget er stor, og det er ingen selvfølge å få plass i laget. Sara Grumheden Olsen er ikke alene fra Øvre Telemark i Gjerpen, laget har to spillere fra Notodden også.

Spennende spiller

Saras trener Tommy Hagen, som også er trener i Notodden HL, er veldig spent på rjukanjentas utvikling.

– Hun er en blid, fokusert og lærevillig jente, så med litt tålmodighet så vil utviklingen hennes være stigende gjennom sesongen, mener gjerpentreneren.

Sara spiller for øyeblikket litt i flere posisjoner, bakspiller, linje og kant.

– Jeg er sulten på mer spilletid og skal jobbe knallhardt, avslutter Sara Olsen Grumheden, som gleder seg til neste bringrunde er i Trondheim.


Artikkeltags