Forrige helg var det sprangstevne på Vallermyrene rideanlegg i Porsgrunn. Lørdag var det 178 startene og søndag 149 startende. Søstrene Andrea og Emilie Braathen fra Rjukan startet begge LB og LA ponniklassene begge dager, men i hver sin klasse, henholdsvis ponni kategori II (Andrea) og kategori I (Emilie). Det vil si 80 og 90 cm for hesten Olivia og Andrea, og 90 og 100 cm for hesten Barney og Emilie.

I LB Lørdag var bedømmingen direkte omhopping. Her red Andrea inn til tiden 19,59 sek i andre fase og vant med hele to sekunder foran andremann. Det gikk veldig fort.

- Her satset jeg alt, sier Andrea.

- Olivia var superrask til fots og meget vendbar.

Emilie og Barney red inn til tiden 24,15 sek, fikk en flott 2. plass.

Grenland ponnicup har blitt arrangert over tre stevner i klasse LB for ponni. Her var ponnier i alle tre kategoriene slått sammen. Finalen var lørdag, og etter en seier og en andreplass tidligere, ble det totalt en flott 2. plass i cupen for Andrea.

Emilie og Barney fikk en fin 4. plass totalt i cupen.

Neste klasse var LA, med bedømmingen direkte omhopping. Nok en gang gikk det veldig fort med Andrea og Olivia, de red inn på 19,94 sek, nesten to sek foran 2.plassen.

Emilie og Barney red til tiden 24,07 sek, og var eneste ekvipasje som red feilfritt i begge faser.

- Fantastisk av Barney, sier Emilie.

- Han er bare super. Vi kom litt dårlig på her og der, og han hjalp så mye til. Han hoppet nesten stillestående på den ene okseren, og jeg satset på korte svinger og det klarte han også fint.

Søndag var det igjen LB, med bedømming feil og stil. Her red Olivia og Andrea en flott runde til 75 poeng. Emilie og Barney fikk sin årsbeste til 78,5 poeng, og en flott førsteplass.

- Flyten, tempo og lydigheten fungerte supert i dag. Han var så flink, sier Emilie.

I LA søndag var det direkte omhopping over to faser. Her ble det nok en rask runde for Andrea og Olivia, til tiden 21. 98 sek, et lite sekund foran 2. plassen.

- Hun var kjempefin, sier Andrea.

Emilie og Barney red en flott første fase, men fikk en bom i bakken i andre fase. Dette holdt til en flott 1. plass, hele tre sekunder foran 2. plassen.