God norgescupstart for glad og lettet Atrå-jente

KJEMPESTART: Vera Flatland gikk fort og fikk en kjempestart på norgescupsesingen. 

KJEMPESTART: Vera Flatland gikk fort og fikk en kjempestart på norgescupsesingen.  Foto:

Vera Flatland var både glad og lettet da hun hadde gjort unna vinterens aller første norgescupenn. Det ble en stor opptur for Atrå-jenta som gikk inn til 36.plass og dermed sikret seg en god del norgescuppoeng.

DEL

-Jeg må ærlig innrømme at det gikk bedre enn forventet og det jeg for så vidt fryktet. For jeg var usikker på formen ettersom jeg har konkurrert lite i vinter. I jula valgte jeg å prioritere trening fremfor å reise på renn. Det håper jeg å få uttelling for ettersom det er en lang sesong og det blir viktig å ha et godt treningsgrunnlag når det drar seg til, sa Vera til Rjukan Arbeiderblad.

18-åringen hadde all mulig grunn til å være glad og lettet. For Heddal-løperen fikk de svarene hun var på jakt etter da hun for aller første gang i norgescupsammenheng, konkurrerte i 19 og 20-årsklassen og den eldste juniorklassen. Vera har i vinter tatt steget opp i den og det innebærer at hun må bryne seg på de som er året eldre. Veldig mange av de som slo henne i distansrennet i klassisk var ett år eldre enn Flatland.

Har fortsatt fremgangen

Vera Flatland hadde fått en mye bedre plassering dersom det hadde vært delte årsklasser som det har vært på hennes alderstrinn frem til nå. Tenåringsjenta merket at hun var veldig klar for en ny norgescupsesong da hun våknet på morgenkvisten. Hun gledet seg til å komme i gang og merket på spenningsnivået at dette var mer enn et vanlig skirenn. Den positive langrennsløperen var litt mer spent enn hun bruker å være.

-Jeg er som sagt veldig fornøyd med at jeg er nesten topp 30 selv om jeg bryner meg på ett år eldre jenter og langt flere konkurrenter enn jeg vanligvis gjør. Det har utrolig mye å si for motivasjonen og selvtilliten at jeg får så gode tilbakemeldinger fra kroppen som jeg gjør i dag. Jeg er kanskje mest tilfreds med at jeg beviser overfor meg selv og andre at jeg har tatt steg selv om jeg har hatt noen sykdomsavbrekk i oppkjøringen, sa Vera til lokalavisa.Artikkeltags