God sesongstart for Vilde

GOD START: Vilde Flatland gikk fort og var bar fem sekunder unna å gå videre til kvartfinale fra sprintprologen. 

GOD START: Vilde Flatland gikk fort og var bar fem sekunder unna å gå videre til kvartfinale fra sprintprologen.  Foto:

Av

Vilde Flatland fikk en god sart på sin andre seniorsesong i langrennssporet da hun bare var fem sekunder unna å gå videre fra sprintprologen i det internasjonale åpningsrennet på Beitostølen.

DEL

-Jeg hadde før start en litt «hårete» målsetning om at det skulle være mulig å gå videre til en av kvartfinalene. Samtidig visste jeg at det ville bli vanskelig å bli topp 30 på prologen ettersom det var et stort og sterkt startfelt. Jeg tar med meg at jeg var nærmere de beste enn jeg noe gang har vært, sa Vilde da hun for aller første gang i vinter hadde startnummer på seg.

Fem sekunder unna

Atrå-jenta som konkurrerer for Heddal var bare fem sekunder unna å ta seg videre. Det til tross for at hun er best i distanserenn og det hun satser mest på. Vilde forteller til RA-sporten at hun ikke er så opptatt av prestasjonene og heller ikke resultatene i rennene på Beitostølen. Det handler mest om å komme i gang og ikke minst få gode gjennomkjøringer med tanke på neste helg.

Håper på positive svar

-Jeg håper at jeg i løpet av denne helga får flere positive svar enn de jeg fikk i sprintprologen. Bekreftelser på at jeg er i rute og der jeg skal være før neste helgs norgescupåpning på Gålå. Der har jeg ambisjoner om å gå fortere. Både jeg og treneren har tro på at det skal vær formutløsende å gå flere renn i helga, sier Flatland om den «brutale» starten på sesongen.

-Hvilke svar sitter du igjen med etter din første start i vinter på Beitostølen? -Først og fremst at jeg mest sannsynlig har tatt steg og er sterkere enn jeg har vært. For jeg var nærmere teten enn jeg har vært og det til tross for at det er tøffere og jevnere i toppen. Jeg synes det er motiverende å s at det treningsarbeidet som jeg har lagt ned holder mål, sa Flatland.Artikkeltags