Knakk skøytekoden - spent på de neste renna

GÅR FORT: Vilde Flatland sikret seg norgescuppoeng i to av tre renn i helga.

GÅR FORT: Vilde Flatland sikret seg norgescuppoeng i to av tre renn i helga. Foto:

Av

-Jeg er mest fornøyd med lørdagens sprint i helga. Distanserennet i klassisk var heller ikke så verst. Men det gikk tungt på skøytingen, sa Vilde Flatland da hun ble bedt om å oppsummere vinterens tre første norgescuprenn.

DEL

Hun benyttet Gålå-helga til å sikre seg vinterens aller første norgescuppoeng. Det ble 28.plass i det første rennet og det var bra med tank på at hun ikke hadde optimale ski og hadde et tidlig startnummer. Det var en ulempe på tikilometeren ettersom det blåste mye i starten og det la seg fokksnø i løypa. De som startet mot slutten slapp unna fokksnøen og den verste vinden.

-Jeg hadde en muskulatur som ikke spilte på lag i helga og dermed blir det vanskelig å prestere så godt som ønskelig. Jeg følte på grunn av den trøblete muskulaturen at jeg ikke fikk tatt meg skikkelig ut. Det ble allikevel en bra helg for mitt vedkommende. Men jeg vet at den kunne ha blitt bedre dersom jeg hadde unngått problemer og hadde truffet med skiene på dag en, sa Vilde.

Brøt en barriere

Norgescuppoeng og en god del poeng i U 23-cupen ble det også på lørdagens sprint. Vilde Flatland brøt en barriere da hun for aller første gang i karrieren klart å gå videre fra prologen i en skøytesprint. Det er i klassisk at hun har gått sine beste renn og har fått gå kvartfinaler i sprinten. På Gålå knekte hun den koden det er å gå videre i skøyting og det var en opptur for Atrå-jenta.

-Kvartfinaleplassen kommer nok som et resultat av at jeg både har blitt raskere, mer utholdende og ikke minst bedre teknisk. Jeg hadde nok ikke fått muligheten i den settingen om det ikke hadde vært for at jeg hadde hevet meg. Det er utrolig kjekt og ikke minst inspirerende å se at den treningen som du legger ned holder mål, sa Vilde Flatland til Rjukan Arbeiderblad.

Har stort potensial

Den flotte fremgangen på sprinten beviser at hun også har potensial i den stilarten. Vilde er ikke lengre en typisk klassisk-spesialist og det lover godt for skøyterennene, duathlon også videre. Hun lar seg som sagt inspirere av den fine fremgangen. Det gjør hun også av opplegget på Team Veidekke. Det er mange av teamets utøvere som presterer og det tyder på at de gjør mye riktig.


Artikkeltags