Lærerik Finlands-helg

BOMMET PÅ SKIVALG: Vilde Elisabet Flatland lykkes ikke i finske Vuokatti, takket være mangel på riktige ski

BOMMET PÅ SKIVALG: Vilde Elisabet Flatland lykkes ikke i finske Vuokatti, takket være mangel på riktige ski Foto:

Av

-Jeg føler at jeg var langt unna toppnivået mitt i alle tre rennene i Finland i helga. Det jeg presterte i de to distanserennene var under pari. På lørdag hadde jeg heller ikke ski som holdt mål, sier Vilde Flatland.

DEL

Fredag, lørdag og søndag konkurrerte Atrå-jenta for aller første gang i Finland. Vilde reist til nabolandet for å delta i vinterens tre første renn i Skandinavisk Cup.

Bonus

Det byr seg mulighet til å være med der etter at hun har tatt steget opp på Tam Veidekke Oslofjord som satser på den cupen. Det innebærer at de sender både smørere og støtteapparat slik at Vilde og de andre utøverne får den oppfølgingen de trenger for å prestere i Vuokatti og andre steder.

-Det er norgescupen og NM som er hovedmålene mine i vinter. Det er bonus å få delta i Skandinavisk Cup. Jeg har lagt opp treningen med tanke på at jeg skal gå fortere etter jul enn i november og desember. Jeg gjør allikevel mitt beste når jeg får på meg startnummer. Rennen i Skandinavisk Cup er en fin mulighet til å få internasjonal erfaring, sier Vilde som tok seniornivået i sin aller først sesong på seniornivå. Hun presterte så bra at det ble plass på Team Veidekke Oslofjord.

Har hatt en bra høst

Det har vært en bra treningshøst for Vilde fra Atrå som også fikk gjennomført det meste av det hun hadde planlagt på våren og sommeren. I sum har det ført til at hun var bedre forberedt enn non gang til denne sesongen. Vilde fikk i norgscupåpningen på Gålå de svarene hun ønsket seg. Hun holdt stor fart i et par av rennene og ser at hun på gode dager har nærmet seg de beste. Den trenden håper hun vil vedvare utover vinteren og inn mot norgesmesterskapet.

-Jeg har lyst til å gå fort både i NM på Konnerud og andre store arrangement. Hovedfokuset de neste ukene vil bli å få trent bra og jeg gleder meg veldig til å komme heim på juleferie. I jula har jeg lagt opp til mye trening og i den perioden skal det legges et bra grunnlag for resten av sesongen. Jeg sliter i skøyting med at leggene «pakker» seg og blir stive. I neste omgang fører det til kramptendenser. Jeg slet også med det samme forrige sesong, sier Vilde.

Hun håper å få bukt med det problemet som er størst når det er hardt og isete underlag. Det var det i Vuokatto og det førte til at fristilrennet ble en ekstra stor påkjenning for 21-åringen som er veldig motivert for å gå fort etter jul.

Artikkeltags