Satser knallhardt i sporet

ER I RUTE: Vera Flatland føler at hun er i rute til kommende sesong. Den vil etter all sannsynlighet bli innledet på Gålå mot slutten av måneden. (Arkivfoto)

ER I RUTE: Vera Flatland føler at hun er i rute til kommende sesong. Den vil etter all sannsynlighet bli innledet på Gålå mot slutten av måneden. (Arkivfoto)

Av

Vera Flatland har hevet seg mye som langrennsløper etter at hun begynte på videregående og ble en del av Toppidretts-satsingen i Skien.

DEL

17-åringen håper å ta nye steg denne sesongen.

-Jeg føler at jeg er bra rustet til min andre seniorsesong selv om jeg har hatt noen sykdomsavbrekk gjennom høsten. Jeg tror ikke det behøver å bety all verden dersom jeg får trent bra fremover. Men det blir viktig å holde seg frisk fremover, sier Vera som har junior-NM og norgescupen som de store målene.

Det er først og fremst i de arrangementene hun har lyst til å prestere. Vera mistet den første norgescuphelga forrige vinter. Dårlig vær og vanskelige forhold spolerte det rennet som hun hadde størst ambisjoner i den andre norgescuphelga. Vera hadde heller ikke fullklaff i juniornorgesmesterskapet.

Har trent hardere

Vera Flatland hadde et helt annet utgangspunkt da hun startet oppkjøringen til sin andre juniorsesong. Det hadde først og fremst sammenheng med at hun var mye sterkere i mai i år enn det som var tilfelle på vårparten ett år tidligere. Hun hadde langt flere treningstimer i kroppen enn ett år tidligere.

-Jeg har gjennom våren, sommeren og høsten hatt fokus på å legge et best mulig grunnlag for sesongen. Det har blitt mye mengdetrening. På starten av høsten ble det også en god del hardøkter. Jeg følger primært skolen og kretslagets opplegg. Men det blir gjort individuelle tilpasninger, sier Vera.

Hadde fin utvikling

Hun var en av de førsteårsjuniorene som hadde størst fremgang sist vinter. Vera var betydelig nærmere de beste på sitt alderstrinn det første året i juniorklassen enn hun var i Hovedlandsrennet i 2017. Det var nok en indikasjon på at hun hadde nærmet seg de beste 2001-modellene selv om det ikke gikk spesielt bra i Hovedlandsrennet på Tolga i Nord-Østerdal året før.

Vera Flatland forteller til Rjukan Arbeiderblad at det har blitt en del intervalløkter de siste ukene. Det med tanke på at sesongstarten nærmer seg. Hun håper å få noen gode svar før årsskiftet selv om de viktigste rennene kommer etter jul.

Juniorenes norgescupåpning blir den første viktige rennhelga for hennes vedkommende. Ser frem til sesongen Vera tar sikte på å prikke inn toppformen til de rennene. Junior-NM er det arrangementet hun har mest lyst til å prestere i.

Etter en lang barmarksesong ser hun frem til å komme seg på snø. Selv om det fortsatt er lite som minner om vinter i Telemark i første halvdel av november. Både skolen og juniorkretslaget har imidlertid samlinger de neste ukene.

-Det blir viktig å få kontinuitet i ski og snøtreningen når sesongen er i gang. Jeg merker at det ikke er like motiverende å ta frem joggesko og rulleski nå som det var tidligere i vinter, sier Vera som har lyst til å klatre på resultatlistene.

Artikkeltags