Sikret seg U 23-poeng

GOD START: Vilde Flatand gikk fort da hun sikret seg de første poengene i U 23cupen på Gålå.

GOD START: Vilde Flatand gikk fort da hun sikret seg de første poengene i U 23cupen på Gålå.

Av

Vilde Flatland gikk et av sine beste renn noensinne da hun ble nummer 21 og sikret seg de første poengene i den såkalte U 23-cupen i norgescupen.

DEL

Vilde var heller ikke langt unna å sikre seg de første norgescuppoengene i seniorsammenheng. Atrå-jenta krysset målstreken 20 sekunder for sent til å få sine første seniorpoeng. De kommer nok dersom Flatland fortsetter å prestere som hun gjorde i det første distanserennet på Gålå.

-Jeg følte jeg gikk brukbart i fristilrennet på Beitostølen. Det gikk betydelig tyngre i fristil og åpningsrennet. Det var jeg også forberedt på ettersom det var vinterens første renn og jeg har hatt færre økter på ski enn jeg har hatt de siste årene. Det handler først og fremst om at det har vært vanskelig å finne snøforhold i høst. Det har vært en utfordring i store deler av landet etter det jeg har forstått, sier Flatland til Rjukan Arbeiderblad.

Best i klassisk

Hun har gått sine beste i klassisk og har derfor forhåpninger om at det skal være mulig å prestere i den stilarten på søndag.

Vilde synes det er gledelig at hun går såpass bra som hun gjør i fristil. Rennet på Beitostølen var oppløftende med tanke på at hun ikke har vært like skarp til å skøyte. Det både gikk fortere og stemte bedre teknisk da hun gikk inn til sine første U 23-poeng under fine forhold i Midt-Gudbransdal.

Flatland gikk også mye bedre teknisk.

-Jeg prøvde å fokusere på å gå bra teknisk og følte jeg lyktes med det. I dag gikk det lettere og fortere enn på Beitostølen. Men det hadde jeg også forventninger om ettersom jeg har sluppet litt opp på treningen de siste dagene. Det med tanke på at jeg skulle ha mer å gå med ettersom dette er viktigere renn for meg enn i åpningsrennene forrige helg.

På Beito stilte jeg mest for å få to bra hardøkter og gode gjennomkjøringer, sier Vilde.

Har blitt sterkere

Vilde Austad har trent bra gjennom sommeren og høsten og føler hun har blitt sterkere og har forbedret seg på de fleste områder. Det bærer også den oppløftende sesongstarten bud om. 20-åringen innrømmer at det gjør godt for selvtilliten at det flyter så bra som det har gjort i de første rennene.

Artikkeltags