Vera håper på et nytt løft

I GANG: Vera Flatland innledet årets langrennssesong på Gålå og Atrå-jenta har forhåpninger om at det skal være mulig å gå fort også denne vinteren. 

I GANG: Vera Flatland innledet årets langrennssesong på Gålå og Atrå-jenta har forhåpninger om at det skal være mulig å gå fort også denne vinteren.  Foto:

Av

Vera Flatland innledet sin første sesong i 19 og 20-årsklassen med å gå to renn på Gålå. Hun var forberedt på at det kom til å bli tøft å presse kroppen i konkurransefart igjen og det ble det også.

DEL

-Det er slik hvert år at det går tungt og det er uvant å presse kroppen over en så lang distanse i de første rennene. Det er en betydelig forskjell på å gå intervaller på trening å gå renn, sa Vera etter at hun hadde gjort seg ferdig med årets første rennhelg. Den var sånn midt på treet for hennes vedkommende. Hun har ambisjoner om å gå fortere når det drar seg til utpå nyåret.

-Det viktigste med denne helga var å komme i gang med sesongen. Jeg skal ikke gå renn av betydning før nyttår. Derfor betyr ikke tidene og plasseringene så mye i november og desember. Men det er greit å få bekreftelser på at den treningen du har lagt ned holder mål, sa Vera som går det tredje og siste året på Toppidrettsgymnaset i Skien. Hun har der en fin utviklingsarena.

Tøffere konkurranse

Hun har i vinter tatt steget opp i 19 og 20-årsklassen og det innebærer at hun må finne seg i å bryne seg på de som er året eldre. Vera har i lang tid vært forberedt på at det blir slik og tar den utfordringen. Tenåringsjenta synes det er oppmuntrende å se at hun ikke er særlig lengre bak de beste på sitt alderstrinn nå enn det hun var i fjor. Hun var tross alt langt unna toppnivået på Gålå.

-Jeg har mistet litt flere treningsdager på grunn av sykdom enn jeg gjorde i oppkjøringen inn mot forrige sesong. Derfor synes jeg det er vanskelig å vite om jeg er sterkere nå enn jeg var på samme tidspunkt i fjor. Men jeg vet at formen vil bli bedre når jeg har fått noen gode gjennomkjøringer. Den beste treningen tidlig i sesongen er å gå renn, sa Vera til RA-sporten.

Har trent lite med Vilde

Det har blitt færre treningsøkter med storesøster Vilde i oppkjøringen til denne sesongen. Det har primært sammenheng med at Vilde har flyttet til Oslo og er mye mindre hjemme enn hun har brukt å være. Hun har planer om å konkurrere på Konnerud i desember og etter jul vil det mest sannsynlig gå slag i slag.Artikkeltags