Vera tok norgescuppoeng i Holmenkollen

GIKK FORT I KOLLEN: Vera Flatland gikk fort og sikret seg nye norgescuppoeng i det første norgescuprennet i Holmenkollen.

GIKK FORT I KOLLEN: Vera Flatland gikk fort og sikret seg nye norgescuppoeng i det første norgescuprennet i Holmenkollen.

Av

-Jeg tar med meg at jeg selv på en dårlig dag tar norgescuppoeng og ikke er lengre unna teten enn det jeg har var under norgescupåpningen på Lygna, sa Vera Flatland etter fredagens norgescuprenn i Holmenkollen.

DEL

Den hardtsatsende Atrå-jenta som gikk så bra i senior-NM-stafetten på Konnerud for knappe to uker siden, hadde forhåpninger om en tilsvarende opplevelse da hun varmet opp og gjorde seg klar for start i nasjonalanlegget. Det skulle i utgangspunktet passe henne bra at det ble konkurrert i klassisk som er en stilart som 18-åringen behersker. Selv om Vera skøyter like bra når hun har dagen. Det hadde hun ikke i det første rennet i Holmenkollen.

-Jeg manglet det ekstra giret som jeg har når jeg er i form. Det er så høyt nivå i denne klassen at jeg må ha gode dager for å ha mulighet til å kjempe om topp 30-plasseringer. Godt og vel halvparten av dem som slår meg er året eldre. Det betyr at jeg ville ha fått en langt bedre plassering dersom det var rene årsklasser som det var i fjor og året før. Det er også langt flere å bryne seg på i år enn det var de to første årene ettersom to årsklasser er slått sammen, sa Vera Flatland da hun ble bedt om å oppsummere innsatsen.

Har mye mer inne

Det ble til slutt 48.plass og nye norgescuppoeng. Det innebærer at Heddal-løperen har et godt utgangspunkt i forhold til å kvalifisere seg for norgescupfinalen som er vinterens store mål. Flatland vet at hun på en god dag er kapabel til å kjempe høyere opp på resultatlista enn det hun gjorde under flotte forhold i det første av i at tre norgescuprenn i Kollen. Det var flotte forhold og for en gangs skyld forsvant Kollen-tåka under rennet.

-Jeg ser frem til de to neste rennene her i Oslo ettersom jeg føler at formen er god og jeg er kapabel til å gå fortere enn jeg gjorde i det første rennet. Det handler om å få det til å stemme både teknisk og fysisk. Samtidig er jeg avhengig av at vi treffer med smurningen. Jeg har veldig lyst på en kvartfinale på sprinten. For å klare det må jeg være inne blant de 30 beste på prologen. Det vil mest sannsynlig handle om tideler og sekundstrid der, sa Vera.

Har forberedt seg bra

Vera som går det tredje og siste året på Toppidrettsgynaset i Skien har fått forberedt seg bra til denne norgescuphelga. Hun har holdt seg frisk og har hatt mange bra treningsøkter og gode opplevelser mellom de to norgescuphelga. Den yngste av Flatland-søstrene er ærlig på at hun hadde forhåpninger om en topp 30-plassering ettersom det var føre og løyper som passet henne. Den lokale tenåringsjenta trives som kjent best når det er faste spor.Artikkeltags