Vilde gikk sitt første store renn i utlandet

HAR MER INNE: Vilde Flatland hadde ingen toppdag på 20-kilometeren i Finland på lørdag. Hun var allikevel ikke langt unna poeng i Skandinavisk Cup.

HAR MER INNE: Vilde Flatland hadde ingen toppdag på 20-kilometeren i Finland på lørdag. Hun var allikevel ikke langt unna poeng i Skandinavisk Cup. Foto:

Av

Vilde Flatland gikk sitt første renn i Skandinavisk Cup i utlandet da hun på fredag var i aksjon i Vuokatti. Ett døgn senere var det 20-kilomter som sto på programmet for Atrå-jenta.

DEL

-Det var en dårlig sprint av meg. Jeg gjorde ikke det jeg skulle og ikke minst hadde planlagt. Det hadde nok sammenheng med at jeg ikke var nok på fra start av. Fokuset var rett og slett for dårlig og det blir du straffet for i sprint hvor du har så kort tid på å hente deg inn dersom det går trått i starten, sa 21-åringen etter at hun hadde gjort seg ferdig med sin første skikkelige utenfor Norge. Det har helt siden i august vært planlagt at hun skulle gå i Vuokatti.

-Jeg er nå med på et team som prioriterer Skandinavisk Cup. Team Veidekke stiller med fullt støtteapparat både her og i de andre rennene i den skandinaviske cupen, sa Vilde etter at hun hadde vært i aksjon i de tusen sjøers land. Hun har gjort en god og samvittighetsfull treningsjobb inn mot sin andre seniorsesong. Det håper hun å få uttelling etter hvert.

Hadde elendig glid

Flatland skal få en formtopp inn mot senior-NM og under det mesterskapet dersom hun lykkes hundre prosent med opplegget sitt. Sammen md trenerne har de lagt en plan i forhold til at hun skal være på topp både fysisk og mentalt under norgesmesterskapet. Vilde kan fortelle til RA-sporten at kroppen har vært tung og lite samarbeidsvillig den siste uka. Heddal-løperen er ikke like pigg som det hun var under norgescuprennene på Gålå for to uker siden.

-Jeg hadde dessverre ikke gode nok ski til å hevde meg på 20-kilometen i dag. I min skipark var det ingen Zeroski og det førte til at smørerne «rubbet» opp et klassisk-par og det ble ingen optimalløsning denne gangen. Jeg hadde elendig glid og det var kjedelig å se at jeg tapte så mye terreng som jeg gjorde i de letteste partiene. I tillegg var jeg ikke i min best form og da blir det veldig vanskelig å hevde seg i dette selskapet. Litt overraskende var det at jeg kom så høyt opp på resultatlista som jeg gjorde, sa Flatland som ble nummer 33.Artikkeltags