Vilde ser frem til å innlede seniorkarrieren

GLEDER SEG: Vilde Flatland har hatt en bra treningshøst. Atrå-jenta gleder seg til å ta fatt på seniorkarrièren som innledes mot slutten av denne måneden.

GLEDER SEG: Vilde Flatland har hatt en bra treningshøst. Atrå-jenta gleder seg til å ta fatt på seniorkarrièren som innledes mot slutten av denne måneden.

Av

Det er lenge siden Tinn har hatt seniorutøvere i langrenn som satser. Derfor er det gledelig at Vilde Flatland fortsetter med langrenn. Atrå-jenta som i sommer bestemte seg for å fortsette skisatsingen.

DEL

Det til tross for at hun på det tidspunktet var ferdig med juniorkarrieren og var klar over at det ville kreve mer av henne som seniorutøver dersom hun fortsatte. Det hadde Vilde lyst til å gjøre. 20-åringen så ikke mørkt på å ta opp kampen med langt eldre og mer erfarne jenter. Til vinteren skal hun bryne seg på Therese Johaug, Heidi Weng og andre gode utøvere i NM.

Vilde er innforstått med at det vil bli mye vanskeligere å hevde seg. Men har bestemt seg for å ta den utfordringen. Det vil være mest naturlig for henne å sammenligne seg med de andre førsteårsseniorene. Det har lite for seg å være opptatt av avstanden frem til Johaug og Weng. Den eldste av Flatland-søstrene har et langsiktig perspektiv på satsingen. Hun har lyst til å holde på i noen år.

Har trent bra i høst

-Jeg føler at jeg er godt forberedt til min aller første seniorsesong. Det har sammenheng med at jeg har holdt meg frisk og har fått gjennomført det meste av treningen etter planen. Derfor ser jeg frem til å komme i gang. Tanken er at jeg skal sesongåpne på Gålå i slutten av måneden, sier Vilde som vil få et betydelig tøffere konkurranseprogram i seniorklassen enn det hun er vant med.

Det har først og fremst sammenheng med at det er langt flere norgescup og viktige renn i senior enn det som var tilfelle i juniorsammenheng. Vilde vet ikke om hun kommer til å gå alt. For det skal også trenes mellom rennene. Hun er bevisst på at belastningen kan bli for stor dersom hun skal stille både i norgescup og Skandinavisk Cup som vil være de naturlige arenaene i vinter.

NM er hovedmålet

Vilde Flatland skal debutere i senior-NM i vinter dersom alt går etter planen. I slutten av januar og starten av februar tar hun sikte på å stille til start i norgesmesterskapet i Meråker og det som blir hennes aller første senior-NM. Hun har forholdsvis god tid på seg til å finne formen til det nasjonale mesterskapet. De viktigste rennene for hennes vedkommende går etter jul.

-Jeg kommer derfor til å prioritere trening fremfor renn frem til årsskiftet. Men jeg har lyst til å være i bra slag når norgescupen innledes på Gålå. Jeg håper å få noen positive svar i de rennene, sier Vilde som kombinerer skisatsingen med studier på Notodden. Hun tar faglærerutdanning i kroppsøving og er en del av seniorkretslaget i Telemark. De har så langt i sommer og høst hatt seks samlinger. Det er inspirerende å få være en del av det opplegget.

Artikkeltags