Vilde trenger flere gjennomkjøringer

FÅR GODE SVAR: Vilde Flatland fikk under tikilometeren på Beitostølen bekreftet at hun trenger flere tøffe gjennomkjøringer.

FÅR GODE SVAR: Vilde Flatland fikk under tikilometeren på Beitostølen bekreftet at hun trenger flere tøffe gjennomkjøringer. Foto:

Av

-Jeg har aldri gått spesielt fort i de første rennene. Derfor bekymrer det meg ikke spesielt at jeg havnet et stykke ned på resultatlista i dag, sa Vilde Flatland etter at hun hadde gjort unna vinterens første distanserenn.

DEL

Den klassiske tikilometeren ble en tøff affære både for hun og de aller fleste som stilte til start. Vilde hadde ikke de samme forventningene og heller ikke det samme forventningspresset som de som har vært nødt til å bevise form for å ha noen som helst mulighet til å få gå verdenscup i Finland.

Alle tre renna

-Det er lenge siden jeg bestemte meg for at jeg skulle gå alle tre rennene i forbindelse med åpningshelga på Beitostølen. Kort og godt fordi både jeg og treneren mente det kunne være formutløsende i forhold til det som kommer neste helg. For meg og de nest beste betyr norgescupåpningen mer, sa Vilde som foran denne sesongen fikk plass på Team Veidekke Oslofjord.

Er nødt til å gå renn

Det har ført til at hun har fått en mye bedre treningshverdag selv om hun var fornøyd med kretslagsopplegget. Selv om treningsgrunnlaget er bra er Flatland tydelig på at det er stor forskjell på å treningsøkter og en tikilometer på Beitostølen. Det mest utfordrende ifølge Atrå-jenta er å finne den rette åpningsfarten. Det er fort gjort å åpne for hardt eller rolig.

-Jeg vet av erfaring at det er en øvelse som gjerne blir enklere når du får flere renn på samvittigheten. Jeg håper som sagt at de gjennomkjøringene jeg har fått vil være positivt i forhold til norgescupåpningen. Jeg føler ikke at jeg fikk tatt meg skikkelig ut og det er også noe som det må jobbes med når sesongen er i gang, sa hun som er fornøyd med tingenes tilstand.
Artikkeltags